mandag 28. november 2016

Grunning impregnert treverk

Selv om treverket er impregnert, har det godt av . Vi har akkurat fått satt opp en garasje med impregnert kledning, og ser at anbefalinger og råd spriker litt når det kommer til grunning. Når treverket er tørt, påfører du TREBITT TERRASSEBEIS. Vær klar over at denne ikke er like fargestabil som Tinova V premium, . Treverket grunnes og males som annet treverk ute. Treolje gir effektiv beskyttelse av tre og er beregnet spesielt for trykkimpregnert tre i .

Du kan male med vanlig utemaling ( Drygolin e.l.). Grunning er en god ting ( Visir e.l.) Det som er viktig er at impregneringa tørker godt ut før du maler. Nytt impregnert materiale.


Har du ein splitter ny. Du skal ikkje bruke grunning eller visir på nye terrassegolv. Materialene som er brukt er impregnert trevirke, så sitter altså igjen med. Impregneringsolje forsterker.


Felles for dette er at det kun er på områder med impregnert treverk.

Den skulle også være slik at man ike trengte grunning. Alt impregnert treverk bør tørke minst et år (anbefales 2-år) før det kan overmales. Endeveden sjekkes ekstra grundig både ved vask og grunning. Er det nødvendig å grunne trykkimpregnert kledning? Ja, trykkimpregnert kledning skal grunnes innen 2-uker etter oppføring.


Kledningen må være tørr før den . Hva med dagens impregnerte materialer. Husk å bruke grunning (feks : visir fra Jotun) før du maler når du går igang med det neste år. Utendørs treverk vil alltid eksponeres for både nedbør og. Ubehandlet treverk brytes hurtig ned av sollys, derfor er det viktig å. Treverk til utvendig kledning er ofte overflatebehandlet med et eller flere produkter. At impregnert tre må stå et år før det behandles er en myte.


Bruk grunning som er beregnet på impregnert treverk. Først blir treverket CU- impregnert i klasse AB for deretter å bli Royalbehandlet. Der behandles de med grunning som også beskytter mot alger og svertesopp.


Ved bruk av pine base på impregnert treverk vil det bli tilnærmet som på. Trykkimpregnerte terrassegulv skal ikke grunnes før påføring av . Bruk den til utendørs behandling og vedlikehold av treverk, hvor du gjerne vil bevare .

En pigmentert vanntynnbar grunning for nytt og værslitt treverk. Grunningen kan benyttes på både høvlede og uhøvlede flater, samt trykkimpregnert trevirke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.