tirsdag 4. oktober 2016

Originale tregulv

Senere vant samlingsformen med not og fjær utbredelse. Ofte var dette treverket av god kvalitet, som ble malt eller såpebehandlet. Men i takt med skiftende interiørmoter har nye gulvmaterialer som gulvtepper, vinyl eller linoleum ofte blitt lagt oppå det originale tregulvet. Gulvet er kanskje hjemmets viktigste . Kristian Owren poengterer at originale tregulv gjerne er harde, tykke og fine.


Derfor har man mye å gå på om man vil slipe dem ned.

Gulvbordene den gang var gjerne 7-centimeter tykke, og det var prima varer. Du får knapt kjøpt noe i dag av tilsvarende kvalitet. I så fall må de spesiallages, og det kan bli . Kan malte tregulv slipes? Svaret er ja, men det kreves ofte spesialutstyr og en del ekstra tid og innsats. I gamle bygårder er det ikke uvanlig å finne flotte, gamle tregulv under flere lag med gulvbelegg og kjedelig parkett.


Vi nordmenn elsker jo slike originale tregulv. Du kan spare tusener at kroner på å slipe gulvet selv om du gjør jobben riktig. Vi viser deg hvordan du sliper gulvet.

Du har slipt ned tregulvet – eller lagt et helt nytt – og nå vurderer du hvilken behandling som er best: olje, lakk, voks, såpe eller maling. En del gulv, særlig originale tregulv vil være veldig kostbart å behandle. Da kan det heller lønne seg å male gulvet. I en hel leilighet kan du legge nytt gulv for 20. Per Kolbjørnsen, eiendomsmegler ved Privatmegleren . I leiligheten min har jeg et originalt tregulv som er ganske skjevt.


Jeg ønsker å legge nytt gulv, så har hatt forskjellige snekkere til å se på arbeidet. Problemet er imidlertid at alle gir forskjellig forklaring på hva som bør gjøres. Han første mente at jeg bare burde legge nytt parkettgulv oppå det gamle tregulvet . Da vi endelig kunne avdekke det originale gulvet i første etasje, ett rom etter det andre, så var det kun ett av rommene som hadde gulv som kunne beholdes. Tradisjonelt sett har såpe eller linoljebehandling vært vanlig men det er liten tvil om at ubehandlet tregulv er noe mer utfordrende å holde rent.


Jeg skal pusse opp en leilighet med et tregulv i gran. Det er visst en tresort som er myk og gulner lett har jeg hørt. Jeg ønsker ikke et gulv som blir gult om noen år og som er for blankt, men heller ikke et jeg må olje hvert år.


Synes det er litt fint med brunt, . Sliping av orginalt tregulv. Fikk slipt et originalt tregulv på ca 50kvm. De kom akkurat som avtakt og ble ferdige på tiden som var veldig viktig da jeg måtte flytte inn dagen etter. Jeg har nettopp kjøpt meg leilighet i en gammel bygår hvor det i stua og gangen er tregulv (tror det er originalt ).

På soverommer er det vinyl, men. Parkett bort, originale tregulv frem. Når jeg først er i gang, legger jeg også ut noen bilder fra da vi fjernet parketten i stua. Hva er deres beste triks for rengjøring av originale tregulv ? Hvordan fjerne vanskelige flekker (eks rødvin) og hvordan foreta det ukentlige renholdet? Hvis du har fått rødvinflekker på furugulv må du gjøre et forsøk med Trerens fra Norsk . Gammel leilighet i bygård på Grünerløkka.


Legge parkett når underlaget i begge rom er jevnt og klart. Noe tilpassing av interiør på kjøk . Få ting er så pent som gamle tregulv , men det krever sin handymann for å holde det slikt. Her er DinSide Boligs guide til hvordan du bør behandle tregulvet ditt.


Mange har flotte originale tregulv liggende under flere lag med gulv, og det kan være en spennende skattejakt å rive lag etter lag, for å til slutt finne et flott gulv du kan slipe ned og behandle på nytt, sier Skjeggedal. Hun forklarer at det heller ikke er noe i veien for å friske opp gulnet parkett. TIPS: Unngå gult tregulv med lut - . Enveiskjørt og stille gate - Nærhet til ``alt`` . Torshov- Pen og gjennomgående 2-roms med varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene.


Boligtype: Leilighet, Aksjeleilighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.