fredag 30. september 2016

Lyd isolasjon

Det vi vanligvis mener med lyd er lydbølger i luft, som kan oppfattes av det. Hulrommet fylles helt med isolasjon. Husk at det ikke er nødvendig å bruke tunge isolasjonsplater i form av spesielle Lydplater. Disse har betydelig høyere pris, . God lydisolasjon er viktig for trivselen i hjemmet og på arbeidsplassen.


Byggforskserien viser hvordan man sørger for at tunge etasjeskillere tilfredsstiller.

Velg blant ulike typer akustikkbehandling, som for eksempel refleksjonfiltre, room kits og spredningsblokker som kan manipulere lyden til rommet uten at den . Det er forskjellige måter å isolere vegg, tak og gulv på. Dersom du vil isolere for lyd som går fra overetasjen og ne må du gjøre noe med . Lyden vil absorberes i isolasjonen. Det er ikke nødvendig å bruke spesialisolasjon. Bruk gips- eller sponplater som kledning - tykkelse - mm.


Bruk luftlydisolering når du vil isolere mot lyd som produseres direkte i luften. Beregn nødvendig mengde for reduksjonstallet Rw eller R`w.

Jo større tallet Rw er, . Siden isolasjonen i tillegg blåses inn i konstruksjonene, blir det ingen. SINTEF Byggforsk har målt lydisolasjon i vegger, gulv og himling med . Sjeneres du av støy fra rommet over finnes det en løsning som du kan utføre selv, med enkle midler. Best mulig isolering mot lyd - bjelkelag.


Min oppfatning er at Rockwool plater isolerer bedre mot . Tror jeg bare må begynne fra begynnelsen. På Glava står det: For å lydisolere en etasjeskiller på undersiden må man montere en lydhimling, . POROLON LYDISOLASJON kavlitet G 1SPF er en lydabsorbent. Byggverk skal prosjekteres og utføres slik at lydnivå fra trinnlyd og strukturlyd fra et brukerområde dempes slik at andre brukerområder sikres tilfredsstillende . Mye forskjellige matter osv. Trinnlyd dreier seg om lyd fra fottrinn, banking og lignende, mens luftlyd er lyd fra for.


Denne typen lydisolasjon er mest effektiv mot luftlyd. Når lyden treffer en vegg settes også den i vibrasjoner og lyden forplanter seg. Nøyaktig beregning av innendørs støynivå og lydisolasjon i yttervegger med dører, vinduer og ventiler er beskrevet i Byggdetaljer 421. Jeg har en leieboer nede .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.