fredag 30. september 2016

Jord til luft varmepumpe

I fjellgrunnen, jorden, luften og sjøvannet finnes lagret solenergi. En varmepumpe utnytter denne utømmelige og miljøvennlige varmekilden og transporterer den . Vi leverer alle typer varmepumper innen luft til luft, avtrekks varmepumpe, luft til vann og væske til vann som benyttes ved bergvarme, jordvarme eller via en .

En væske-til-vann-varmepumpe henter energi fra fjell, jor grunnvann eller sjøvann. Disse energikildene holder mye jevnere temperatur enn uteluft, som er . I luft, jor sjø og fjell finnes det energi i form av varme. Denne energien kan utnyttes til å varme opp boliger, til tross for at temperaturen i utgangspunktet er .

De vanligste er luft/luft, luft/vann og væske/vann varmepumper. All varme som kan utvinnes av varmepumpen din er fra begynnelsen solenergi, uansett om du velger å hente den fra berg, jor sjøvann eller luften. Denne energien kan utnyttes til å varme opp boliger, til tross for at temperaturen i . I fjellgrunnen, jorden, luften og sjøvannet finnes lagret solenergi som kan brukes til oppvarming.


En varmepumpe utnytter denne utømmelige og miljøvennlige . Har du ikke et tilstrækkelig stort haveareal til rådighe kan du i stedet vælge en luft til vand-varmepumpe, der ikke er helt så effektiv som et jordvarmeanlæg, . De fleste luft-til-luft-varmepumper er forøvrig også reversible slik at de både kan. Med grunnvarme menes varme som er lagret i grunnen, enten i jor berg . En luft-vann-varmepumpe er med på kutte kostnadene. En varmepumpe henter varme fra omgivelsene – jor berg, vann eller luft. Denne energien kan utnyttes til oppvarming av . Jordvarmeanlæg og luft til vand-varmepumper kan erstatte olie- eller naturgasfyr og sørge for både varme og varmt vand.


Varmepumper henter energi fra luft, jord eller fjell og transporterer dette til et vannbårent varmesystem. En varmepumpe er i seg selv ingen energikilde, men en teknologi som utnytter varmepotensialet i luft, jor fjell og vann. Elektrisk kraft brukes kun til å drive vifter . I luft, jor sjø, grunnvann og fjell finnes det energi i form av varme.


Her kan du lese hvordan du bør bruke en varmepumpe for å oppnå best . Fagstoff: Varmepumpe er blitt en veldig vanlig varmekilde i boliger i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.