torsdag 29. september 2016

Henge tv på veggen gips

Foto: VG Partnerstudio. Om du gjør det feil risikerer du å ødelegge både vegg og TV , men med riktig informasjon er det heldigvis ikke vanskelig å feste TV -en til veggen. Husk å sjekke om det er ett eller to lag med gips , slik at ankeret har rett dimensjon, forklarer hun overfor Smart.


Henge 63kg tung tv på gips ? Skal du henge opp en TV eller store tunge gjenstander, bør du finne en stender på baksiden og bruke solide treskruer til å feste med.

Er det en stender bak veggen , skal du unngå å bruke gipsskruer. Problemet er at veggen er en lettvegg av gips. Du kan med andre ord trygt henge opp kg hvis du bruker stk gipsanker i en vegg med lag gips. Hvor skal TV -en henge ? Mange boliger har gips - eller murvegger, og til disse bør du gå til innkjøp av egnede skruer og plugger. Les mer om feste i de ulike materialene lenger ned i artikkelen.


Med ny flatskjerm i hus er spørsmålet om den skal henges opp på veggen eller settes på et TV -bord.

TV -en på veggen kan ha veldig mange fordeler, og ikke minst ser det jo ganske kult ut. Men det er ikke bare-bare å. TV på veggen sparer golvplass. Først må du finne ut om veggen er av tre, mur eller gips , og om den tåler vekten.


Det er smart på kjøkkenet, i soverommet og i stuer der du ønsker å henge skjermen trygt, og kanskje vil vri den for å unngå refleks fra vinduene. I dag har de fleste hjem gipsvegger , og flere sliter med å henge opp bilder og, ikke minst, tyngre ting som hyller, TV og lignende. Se videoen med vår ekspert øverst i saken, eller les hans detaljerte tips under. Da blir det enkelt å henge din TV i . Det er totalt åtte forskjellige varianter av skrueavstand bak på tv -apparatene, eller med andre or åtte ulike VESA-mål.


Alternativ 2: Bruk solide ekspansjonsbolter, men pass på at de er ment for tykkelsen på gipsen. Du har funnet både de riktige VESA-målene, stativet som passer for deg og den perfekte plasseringen for TV -en din. Da var det vel bare å henge den opp på veggen ? Det neste steget er nemlig å vurdere hvilken type vegg du har – da det er stor forskjell på betong- og gipsvegger.


Mollyplugg for å henge opp TV ? Har du en betongvegg kan du . Gipsvegg er det værste jeg vet, derfor finnes det ikke en gipsplate i min kåk.

Det går nesten ikke an å henge et bilde på veggen uten at ramma går i gulvet. Nei, skal du henge opp veggfeste og flatskjerm- TV så må du åpne veggen for å kubbe bak festene, uten tvil. Min foreløpig påtenkte løsning blir å kappe en hvitmalt ~25x40cm finerplate hvor to av hjørnene festes i stender og to festes i gips med anker. Så festes tv - opphenget i platea.


Med malt gipsvegg hadde jeg gått for dette, men med strie tror jeg ikke det vel se noe særlig fint ut etter sparkling. Tenkte litt på en dekor- vegg , men tror ikke det blir noe særlig estetisk (bl.a. at TV henger helt i enden av veggen ). Selv har jeg gips i stua fordi han som bodde her tidligere har fôret ut hele veggen for å lydisolere mtp naboer og slike ting. Feste av flatskjerm på vegg når en bare har stender å bruke. Feste 52-tommer til gipsvegg uten stendere 27. Flere resultater fra avforum.


TV -en bør altså stå eller henge slik at alle i sofaen har fri sikt til skjermbildet, uten å få kink i nakken. I denne artikkelen har vi. Hvis veggfestet skal skrus fast i en gipsvegg , bør dette skje i stenderverket.


I en betongvegg trenger du færre skruer, sier Leifseth. Vær spesielt forsiktig hvis du har gipsvegg. Lcd-skjermer er lettere enn . Det kan være direkte utrygt å henge en plasma- tv på en slik vegg , sier Leifseth. Snekker Otto viser oss hvordan man henger opp flatskjerm på gipsvegg. De mest solide festene i gipsveggen får du ved å bruke en ekspansjonsskrue.


Dette er også en tokomponent-løsning. Den delen som du fester i gipsplaten. Petter Nyquist røper nytt TV -prosjekt. Du får gipsplugger som tåler MYE kilo og skal fint tåle og skjerm på vegg.


Du må bare finne de som KAN plugger, altså ikke obs bygg og biltema. Om man likevek tør henge på gips får man vel vurdere selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.