torsdag 25. august 2016

Maling peis

Bestem selv, ønsker du å fremheve den fine peisen, eller har du en peis som du egentlig ikke ønsker skal stikke . Et par strøk maling, og den gamle peisen er god som ny. Ettersom det er snakk om mur utsatt for relativt høye temperaturer, er det noen hensyn en bør ta før man maler den nye peisen.

De fleste maler en pusset peis hvit, mens norske steinpeiser gjerne er av skifer eller kleber. Steinens fine gråtoner kan med fordel også . De fleste velger de mer matte variantene til peis og pipe. Malingen påføres med rull eller pensel, avhengig av hva som fungerer på overflaten .

Mange foretrekker matt maling på mur, da er en akrylmaling i glansgrad. Hvis peisen blir for hvit, lyser den opp i rommet og skiller seg ut fra . Se her for beskrivelse av våre betongvarianter og informasjon om hva vi anbefaler av behandling av våre peiser. Du kan bruke vanlig vannbasert, pustende maling. Våre ovner og peiser har høy varmeeffekt, og utnytter veden optimalt. Det går fint å male teglstein eller en annen type stein muren er forblendet med.


Peisen er å regne som et møbel, og viktig å tenke på ved fargesetting av rommet. Den kan fremheves eller ikke, ettersom hva man ønsker.

Her finner du informasjon,artikler og oversikt over leverandører av peis, pipe og. Trikset er å sperre sotet inne før du maler, slik unngår du sotgjennomslag. Sot er ikke bare å vaske vekk, det løser seg ikke opp . Varmebestandig maling beregnet på maling av f. Før de bestemmer seg en maling farge, pass på å velge maling som er spesielt utviklet for bruk på ildsteder. Peis maling er laget for å tåle høyere temperaturer . Muren som er rundt peisen har ikke pen farge og vi ønsker å male den hvit. Slik maler du peisen og får nytt liv i interiøret.


Peis i teglstein, skifer eller hvitmalte er veldig vanlig i norske hjem. Stua ryddes helt da noen skal slipe og lakke parketten. Hva slags maling bruke på innsiden av en peis Det er komfort i gløden av en varm brann i en kald vinternatt. Flammene er enda lysere mot kontrasterende svart . Du har kanskje hørt om malingen fra Pure Original? Kalkmaling kan brukes på de fleste underlag, også varme, som peiser.


Jeg lurer på om noen av dere har prøvd å male fliser nær peis/ildsted?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.