onsdag 22. juni 2016

Overspenningsvern sikringsskap

Hvor i sikringsskapet ville en elektriker plassert overspenningsvernet , hvordan ville han kablet og med hvilket tverrsnitt? Trodde det skulle stå på samleskinne med hovedsikringene, men da må det stå opp-ne og det blir vel litt tåpelig :p. Plassering av overspenningsvern i sikringsskap. Et par tusenlapper for installasjon. Da bør du montere overspenningsvern i sikringsskapet.


Faktisk kan lynvern kun i stikkontakten være farlig, så det aller første du bør gjøre er å få montert i sikringsskapet.

FG-godkjent vern i stikkontakt ligger på . Nye sikringsskap har også overspenningsvern. Dette skal beskytte elektronisk utstyr som for eksempel TV og datamaskiner mot skade ved tordenvær. Vær oppmerksom på at overspenningsvernet må skiftes hvis det har blitt utsatt for en smell. Sjekk veiledningen i sikringsskapet som viser hvordan du kan kontrollere om . Et overspenningsvern beskytter det elektriske anlegget i boligen mot overspenning forårsaket av bl.


Overspenningsskader rammer ofte elektrisk utstyr som PC, TV og kjøleskap. Men skadene kan også ligge skjult og på sikt føre til .

Da blir det slutt på tiden med å lete etter sikringer som er i orden, det er bare å vippe opp automaten hvis noe har gjort at den har slått ut. I tillegg kan vi montere inn overspenningsvern og annet utstyr. Det har i de senere årene blitt flere og flere skader på utstyr og boliger som følge av . Sikringsskapet skal sørge for at hele husstanden trygt kan bruke elektriske apparat og installasjoner, uten fare for støt eller overspenning.


Dagens husstander er ofte fulle av teknologi som krever strømtilførsel. Er det vanskelig å skifte ut sikringsskapet , kan vi oppgradere ditt eksisterende skap med ny . Grovvern for TN-nett (400V) og TT-nett (230V) med bakkekabel Monteres i sikringsskap Nominell avledningsstrø20kA. Du må derfor her velge selv om kostnaden på utstyret ditt er så høyt at du ønsker å sikre deg best mulig mot overspenninger, med å installere overspenningsvern , (Grovvern) i sikringsskapet.


PC, fjernsyn og annet følsomt utstyr må i tillegg sikres med finvern ute ved stikkontakten. Ved innmontering av overspenningsvern kan . Dersom du har et eldre sikringsskap bør du med jevne mellomrom kjenne på sikringene for å kontrollere at de ikke er unormalt varme. Dersom dette er tilfelle bør du kontakte elektriker for sjekk av ditt elektriske anlegg. Moderne hjem har ofte økt belastning av elektronisk utstyr.


Et nytt sikringsskap med automatsikringer, jordfeilbryter og overspenningsvern gir økt trygghet. Jeg holder på å bygge hus og har bedt elektriken om overspenningsvern i sikringsskapet. Han presenterte et produkt med en patron inni som slår ut ved overspenning.


Denne måtte vistnok skiftes av elektriker.

Fins det virkelig ikke en automatløsning for dette slik man har med automatsikringer? Gidder ikke sitte å vente på . Kurs, konsulenttjenester og rådgivning innen elsikkerhet. Skifter du til nytt skap med automatsikringer, jordfeilbryter og overspenningsvern , reduserer du risikoen for varmgang. Med jordfeilbryter og overspenningsvern i tillegg, oppdager du eventuelle feil straks de oppstår, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.