torsdag 23. juni 2016

Forskrifter for elektriske anlegg

Forskriften er fastsatt i medhold av lov 24. Formålet med forskriften er å oppnå forsvarlig . Elektriske-anlegg/BufretLignendeLover og forskrifter regulerer hvem som får utføre, reparere og vedlikeholde elektriske anlegg.

Det stilles krav til deg som eier anlegget, deg som utfører arbeid . Elektriske lavspenningsanlegg omfatter anlegg til bygningsinstallasjoner, alarm- og signalanlegg samt kommunikasjonsanlegg. Forskriften gjelder også for bruk av elektrisk utstyr, inkludert høyspenningsutstyr, tilkoblet. FSE-forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg.

Driftsforskrifter for høyspenningsanlegg. Forskrifter for elektriske sporveis- og baneanlegg. Anlegg for likestrøm mcd driftsspenning opptil.


Forskrift om elektriske forsyningsanlegg ble fastsatt av Direktoratet for. FEL - Forskrift for elektriske lavspenningsanlegg. NVE har fastsatt egne forskrifter for elektriske an-anlegg.


Lover og regler, Prosjektering, utførelse, bruk og vedlikehold av elektriske anlegg og elektrisk utstyr reguleres gjennom lover, forskrifter og normer. Forskriften er basert på IEC-normer, som også gjelder i Norge (NEK 400). Elektriske lavspenningsanlegg omfatter anlegg til .

Fremtidens elektriske installasjoner om bord på skip. Forskrifter for elektriske anlegg - Maritime installasjoner. Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (FSE) ble vedtatt 28. Lov om tilsyn med elektriske anlegg og elektrisk utstyr med sentrale forskrifter Lovtekst og forskrifter på Lovdata.


De forskriftene som gjelder for elektriske anlegg er samlet i en bokserie som kan kjøpes fra DIREKTORATET FOR SAMFUNNSSIKKERHET OG BEREDSKAP. Publisert: Tønsberg : Direktoratet, 2002. Forskrift for elektriske anlegg - maritime installasjoner.


Utførelse og dimensjonering av beskyttelsesforbindelser. Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av lavspenningsanlegg. Forskrift for elektriske forsyningsanlegg (under revisjon). Forskrift om systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter. Periodisk ettersyn/kontroll av Brannalarm, Nødlys og elektriske anlegg skal også.


I tillegg bør forskrift om elektriske forsyningsanlegg og normer som angitt i NEK 4Elektriske lavspenningsinstallasjoner, NEK 4Elektriske anlegg i . Feil i elektriske anlegg kan føre til brann- og berøringsfare. I Forskrift om elektriske anlegg (FEL), er det krav om at det utføres nødvendig tilsyn og vedlikehold av . Forskriften er fastsatt med hjemmel i lov om tilsyn med elektriske anlegg og elektrisk utstyr. Formålet med forskriften er å oppnå forsvarlig elsikkerhetsnivå ved . Lov om tilsyn med elektriske anlegg og elektrisk utstyr (El-tilsynsloven).


Forskrift om elektrofagforetak og kvalifikasjonkrav for arbeid knyttet til elektriske anlegg . Eidsiva Nett er underlagt mange lover og forskrifter. FOR 2006-04-nr 458: Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg. Sognekraft er underlagt mange lover og forskrifter. Erklæring overfor reder/eier om at det maritime elektriske anlegget er prosjektert i samsvar med sikkerhetskrav i forskrift om maritime elektriske anlegg med . Derfor er det skrevet en forskrift til loven.


Den heter Forskrift om elektroforetak og kvalifikasjonskrav for arbeid knyttet til elektriske anlegg og elektrisk utstyr. I Norge stilles det strenge krav til elektrisk utstyr, elektriske anlegg og utførelsen av arbeid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.