mandag 13. juni 2016

Er vinterhage søknadspliktig

Vi ønsker å gjøre om terrassen og sette opp vinterhage. Slik jeg tolker det vil dette være et tilbygg som er søknadspliktig. Det har vært en del misforståelser og antagelser i forbindelse med de nye reglene for hva man kan bygge uten å søke. Enkle byggverk er så små at du ikke trenger søkna så lenge du har oppfylt kravene.


Dette passer fint hvis du skal bygge en vinterhage eller en større stue. Et enkelt tilbygg (vinterhage) med bruttoareal inntil kvm + kjeller uten våtrom. Bygningen kan gjerne ha hobbyrom, lagringsplass, vinterhage eller.

Selv om lysthuset ikke er søknadspliktig, vil det likevel være lover og . Hei, Tenker å sette opp vinterhage på verandaen (inn mot husveggen). Under verandaen er det carport og inngangspart til huset(gang, boder). Min kone har et ønske om en vinterhage på siden av huset. Fasadeendringer er normalt søknadspliktige. Frittliggende bygning på bebygd eiendom på inntil mmed avstand minimum m fra nabogrensen kan settes i gang uten søkna men . Du kan bygge garasje på inntil kvadratmeter uten å sende søknad til kommunen eller varsle naboen.


Svar på søknad om tillatelse for tiltak etter plan- og bygningslovens (pbl) kap 20. Saken gjelder søknad om tillatelse til tilbygg vinterhage. Prosessen begynner med en gratis befaring der vi tar nøyaktige mål og finner ut hva som passer best til deg og din bolig.


Alle våre vinterhager tegnes etter mål, . DLAN MELDING OM TILTAK UNNTATT SØKNADSPLIKT, HAGESTUE/VINTERHAGE — SVAR - 17/- ÅDLAN MELDING OM . I særlige tilfeller kan kommunen etter søknad gi deg personlig. Visste du at alle bygninger på egen tomt under 49mer ikke søknadspliktig? GBNR 36/- Søknad om dispensasjon frå byggjegrense mot sjø i. Søknad om oppføring av carport, bod og vinterhage - . Lokale skjermer og vinterhager blir brukt som tiltak mot støy ved eksisterende boliger på steder der Statens vegvesen utvider eller bygger ny veg. Det meste du skal bygge, enten det er et påbygg eller en garasje, er søknadspliktig!


Regelverket kan være vanskelig å tolke, men du kan. Tilbygget består av en vinterhage/hagestue som har adgang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.