fredag 20. mai 2016

Selvrensende vinduer

Giljevindu med selvrensende glass er et praktisk alternativ som nærmest eliminerer behovet for vanlig vask og renhold av vinduet utvendig. Glasset selv jobber mot smuss og støv. Den er nemlig bygget opp av partikler (hvorav noen er i nanostørrelse) som har den effekten at partikler ikke fester seg til den. Selvrensende vinduer er inspirert av lotusplantens egenskaper. Noen flekker kan trenge litt hjelp, men glassene er altså laget slik at vær og vind skal gjøre mesteparten av jobben for oss - og nalen kan du sannsynligvis kaste.


Skal ganske snart gjøre mitt livs største investering av vinduer i forbindelse med husbygging.

Kona snakker om selvrensende vindu , vi bor på sørvestlandet og har kort vei til havet så det legger seg ofte salt på vinduene i høststormer. Vask av vinduer er sjelden det som står høyest på listen over populære fritidssysler, og de aller fleste foretrekker å bruke fritiden sin på andre og mer givende aktiviteter. Hører du til dem der utsetter vindusvasken så lenge som mulig, kan det kanskje være verdt å vurdere en investering i selvrensende vinduer. Der jeg eide tidligere lå fasaden av bygget skrått utover så de selvrensende vinduene fikk aldri regn på seg og vannslangen rakk ikke høyere enn andre etasje.


Kanon løsning når de lå rett atmed saltvann og ble tilsmusset en ukes tid etter at man hadde betalt for å få de vasket med lift =D Når de faktisk fikk . Finn ut hvordan selvvaskende vinduer fungerer her! Lei av å vaske vinduer ? Med selvrensende glass vasker naturen vinduene dine for deg. FAKTA OM SELVRENSENDE GLASS.

Nedbør og solens UV-stråler vasker dem rene uten ytterligere hjelp. Uteblir regnet kan du bare spyle vinduene med hageslangen. Husk hvis du har selvrensende glass er det egne forholdsregler, se nederst i artikkelen.


Det du ikke får vekk med malingsskrapen, får du ikke vekk. Selv fuglemøkk, som nærmest brenner seg fast i vinduet , må gi tapt mot malingsskrapen. Belegget er meget slitesterkt da det er lagt på i produksjonen av glasset, og varer like lenge som selve glasset. Det er syre i fuglemøkk, så det sitter . Det høres vel for godt ut til å være sant? Eksisterer det virkelig et glass som vasker seg selv?


Det innovative glasset lar faktisk naturen selv vaske vinduene ved å bruke UV-stråler og regn til å fjerne skitt og smuss fra glassets ytterside. MagnorVinduet leverer selvrensende glass til både vinduer og balkongdører. Ny nanoteknologi gør vinduer selvrensende. Ved å la seg inspirere av strukturen i nattsvermere sine øyne, har studenter ved University College London utviklet en helt ny type glass. Vinduet har en tynt belegg av nanopartikler.


Det skriver danske Ingeniøren. Nanopartiklene reagerer med lys og skitten brytes ned. Neste regnvær vasker skitten bort og renser vinduene. Noen anvendelser av nanoteknologi.


Spyl med vann en gang pr måned i sommer halvåret om det ikke kommer naturlig regn på ruta.

Dette er også for å hindre at skitten fester seg i ruta. Rengjør glasset med en microfiberklut og Jiff glass rens el liknende. Er man uheldig å få riper kan en bruke noen dråper med rense middel for . Bruk rikelig med rensemiddel.


Hva om overflatene vasket seg selv? En går ut på å forhindre at smuss .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.