tirsdag 3. mai 2016

Maling beis

Strukturen i treverket synes best ved bruk av beis. Maling gir en dekkende overflate. Dekkbeis er en dekkende beis som har tynnere konsistens enn maling. Dessverre: Faktorenes orden er ikke likegyldig.


Iallfall ikke når du skal velge mellom beis , tjærebeis, dekkbeis og maling.

Det finnes ingen fasit som forteller deg om du bør beise eller male. Både beis og maling gir mange års fullgod beskyttelse til huset ditt. Svaret er at det ofte er et spørsmål om smak og behag. TakSitt maling liter. Jotun Drygolin Ultimat liter.


Uansett hvilket produkt du velger, må du bruke øynene og selv se etter når huset trenger et nytt strøk beis eller maling – og ikke legge opp overmalingsintervallene etter produsentenes optimistiske angivelser. Du kan dessuten ikke ligge på latsiden mellom øktene.

De fleste fagfolk anbefaler at huset vaskes . Du kan fint bytte fra beis til maling , men det krever litt ekstra arbeid. Beis , dekkbeis eller maling ? Hadde vi hatt et fasitsvar, hadde du fått det her. Men det kommer selvfølgelig an på flere faktorer: Hvilket resultat ønsker du?


Hvor lenge ønsker du at det skal vare? Og, ikke minst: er huset ditt behandlet fra før - og med hva? Les også mer om de ulike . Beisen er lett å påføre, men den er lite slitesterk.


Velger du beis , må du gå over huset oftere enn hvis du velger maling. Hvis du ikke venter for lenge, kan. Sammenlign pris på maling. Vi hjelper deg å velge beis , grunning, treolje, lakk - blant 1varer.


Se laveste pris fra over 3nettbutikker. Hva er smartest å bruke av maling og dekkbeis?

Hører de som bruker dekkbeis si noe ala dette om maling : Å, da må du skrape før eller senere. Det slipper du hvis du har brukt dekkbeis! Og blir det aldri aktuellt å måtte skrape.


Dette gjelder både i flytende form og som herdet på forskjellige produkter. Oljedekkbeis fra før = oljedekkbeis eller maling. Sånn velger du maling eller beis. Stor jobb, vanskelig valg. Foto: FOTO: Per Christian Tellefsen.


Oljemaling med ekstra beskyttelse Overmalbar etter et døgn Ekstra beskyttelse m. De aller, aller fleste som bygger nytt hus i dag, velger maling fremfor beis , sier Bjørn Arild Sjødin Modalen ved Vige Interiør i Kristiansand. Sørger du for skikkelig grunnarbei gir alle produktene god beskyttelse av huset. Jeg har et ganske stort hus og en garasje som fra før av er beiset med dekkbeis i hvit farge.


Det trenger sårt en ny runder, men hvor jeg bor er det ganske værutsatt og derfor må man som regel beise minst hvert 4-år. Jeg har fått tips om at Optimal vannbasert maling er grei å bruke på hvite hus og skal . Ved bruk av vanlig maling , lakk eller beis til tre og interiør, er løsemidlet i malingen det største forgiftningsproblemet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.