mandag 23. mai 2016

Etterisolering av hus

Jo eldre huset ditt er, jo mer vil du antagelig ha å hente på å etterisolere veggene. Etterisolering kan gjøres både utenfra og innenfra, men de . Når du først er i gang med oppussing eller oppgradering, . Gamle hus kan være kalde og trekkfulle. Men etterisolering er likevel et ord som skremmer mange huseiere. Tetting gir mugg og råte, har vi lært .

Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere, og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter. Skal du bytte utvendig kledning, bør utvendig etterisolering alltid vurderes. Særlig i verneverdige hus vurderes ofte etterisolering ved . Hva gjør du når huset har liggende panel og huseier bare ønsker å etterisolere én yttervegg? Byggmester Petter Dahl i firmaet Byggmestring . Vurderer du å etterisolere et gammelt bygg, innvendig eller utvending?


Vi skal skifte vinduer i huset vårt fra 70-tallet og lurer på om det da . Selv om det var meningen å øke verdien på huset ved å pusse opp, kan det vise seg å bli motsatt. Derfor er isoleringstiltak ikke bare aktuelle for svært gamle boliger.

Vi tenkte derfor at det var lurt å etterisolere. Har fått tilbud fra byggmester på å bytte kledning på huset samt etterisolering. Jeg synes dette er noe kostbart.


Noen som har andre erfaringer . Fryser du på bena, og det er gulvkaldt ustanselig, er dette et sikkert tegn på at huset trenger etterisolering. Trekk fra vinduer er et annet velkjent . Den enkleste og billigste måten å etterisolere en slik konstruksjon er å blåse inn. I et etasjers hus med 150mgrunnflate kan du spare: 7. Med et fasadesystem er det lekende lett å etterisolere ytterveggen.


Det enkleste tiltaket vi kan gjøre for å få det varmere i et eldre hus er å tette for trekk. Utettheter fører til luftlekkasjer som gir kald trekk og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.