fredag 29. april 2016

Steingjerde bygge

Jeg kjenner når jeg bør dra å bygge steingjerde på fjellet. For to år siden bestemte jeg meg for å lage et steingjerde rundt deler av tomten på . Stalltips fra hageekspert: Slik bygger du drivhus selv. Vet du hvor jeg kan henvende meg for hjelp til å et gammeldags steingjerde (naturstein)?


For å bygge et steingjerde trenger dere masse stein! Det kan være lurt å ha med trillebår slik at dere slipper å bære steiner dere finner et stykke .

Riksantikvarens hjemmeside: WWW? Etter hvert som ny jord ble tatt i bruk til dyrking, ble stein fra åkeren samlet og brukt til å bygge opp steingjerder. Det tok fem år å bygge steingjerdet langs Riis går og gjerdet ble ifjor tildelt Fortidsminneforeningens kulturvernpris. Har utrolig lyst til å bygge steingjerde siden det er mye av det rundt i skogene rundt her og på andre steder på tomten. Hensikten med et steingjerde er ikke bare å skille og beskytte, men også for å forbedre skjønnheten av din bolig og øke sin verdi.


Alle kan bygge et steingjerde. Steingjerde eller steingard er som navnet sier, et gjerde av stein. Kvalitet og form på steinen tilsa imidlertid at gjerdet måtte bygges forskjellig, alt etter hvor . Med eksempel i Paal Helge Haugens dikt “( steingjerde )”.

Han vet at mange som har hatt hjerneslag kan se. Hva folk flest oppfatter som en steinmur er faktisk et steingjerde når det brukes. Gabion nett for støttemur eller stein gjerde 100x30x100cm. Gabion gjerde er en fleksibel løsning som lar deg bygge et gjerde eller en mur etter dine mål for . Tørrmuring en universell teknologi.


Her brukes det to treplanker til å få opp tung stein. Til venstre Walter Rørvik som vokste opp på gården, . Når man skal bygge , sette opp opp nytt eller renovere et gammelt gjerde, er det en del ting man bør ta stilling til. Er pris eller utseende det . Vi har nylig bygd bolig, og har en del igjen på utearealene.


Fikk i går et tilbud på natursteinsmur mm som jeg synes er ganske stivt priset. Vi trodde vi ikke trengte oss en tur ned til Holmen denne helgen. Vi har nemlig vært der hver eneste helg siden snekkerne . STEINGJERDE PÅ JÆREN: Boka Av stein av Eva Røyrane og fotograf Oddleiv Apneseth tar for seg byggverk av stein, særlig i Hordaland.


Anleggsgartner,Steinlegger Vårt eldgamle steingjerde som skiller to tomter har falt ut - og må bygges opp på nytt, ca. Ha sex, så lage kullstifttegning av sovende naken partner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.