torsdag 7. april 2016

Plassering av søppeldunker

Flere branner starter i containere og søppeldunker som står helt inntil husveggen. Seks av ti slike branner er påsatt. Nå går branningeniør Stian Melby i Porsgrunn ut og advarer og oppfordrer alle til å flytte søppeldunken til en ny plassering.


Han mener at mange ikke tenker over at søppeldunken kan føre til . Oppfordringen kommer fra fagsjef for skadeforebygging i SpareBank Skadeforsikring, Fred Nilsen.

Hvert år skjer det ulykker som følge av brann i søppeldunker som er plassert ved husveggen, og som sprer seg videre til huset. Veileder for plassering av avfallsbeholdere Til hjelp ved utforming og plassering av standplasser for Renovasjonsetatens avfallsbeholdere og -containere Innhold : Planlegging av standplassen. Henteavstand for 2-hjulsbeholdere kan økes mot et gebyr. UTENDØRS OPPBEVARING AV AVFALL. Mangler: søppeldunker Gjemmer bort søppeldunkene – NRK Vestfold – Lokale nyheter, TV og.


I reglene for plassering av dunker står det at de ikke skal være lengre unna enn meter fra vei. Jørgen har tatt fram målebåndet og målt seg fram.

Noen krav til synlighet har han ikke sett i reglene. Jørgensen sier han synes det er rart at søppel ikke i dag sorteres etter et optisk system, slik det er noen steder . Daglig leder for Renovasjon i Grenland (RIG) sier søppeldunker skal plasseres på egen eiendom. TØNSBERG: Du bør tenke over hvor du har plassert avfallsbeholderne på eiendom din. Det mener brannvesenet, som ber folk være oppmerksomme etter helgens branner. Halden kommunes standard søppeldunk er delt i to kammer med to lokk.


Det finnes også dunker med et helt lokk. Da må du kjøpe egne ekstrasekker som plasseres ved siden av beholderen før kl. Beholderen tømmes hver 14. Noen søppeldunker er merket med gule eller grønne prikker. Ifølge renovasjonsforskriftene skal søppeldunkene settes en halvmeter fra kjørbar vei.


Det betyr at du kan sette dunkene en halvmeter inn i innkjørselen din fra fortauet. Vi har biler som kan kjøre på fortauet. Dermed unngår kundene å plassere dunken i veien for brøytebilene, sier Jensen.


Påsatte bygningsbranner starter ofte i byggematerialer, pappesker eller søppel som står tett inntil bygninger.

I tillegg skal containere og avfallsbeholdere alltid plasseres slik at risiko for branntilløp og eventuell brannspredning alltid er på et . Krangelen om plassering av fem søppeldunker i Sponvika ruller videre. Men kommunalsjefen lover å ordne opp. Kriterier for plassering.


God atkomst for tømmebil, gjennomkjøringsmulighet eller tilfredsstillende vendhammer. Ikke i konflikt med eksiterende ledningsnett i grunnen, min. Havøysund om at man på renovasjonsdagen, unngår å plassere søppeldunken direkte på arealer som normalt brøytes eller strøs. Dette gjelder selve kjørebanen samt på gang sykkelstier og fortau.


For å kunne brøyte og ev. Kostnadene skal fullt ut dekkes gjennom dette gebyret. Plassering inntil slike arealer går som . Gebyrinntektene skal ikke overstige kommunens kostnader forbundet med husholdningsavfallet. Skyldig avfallsgebyr er sikret med lovbestemt pant. Nå har dunkene stått på samme sted i flere år og oppsetting av skjulet ble gjort ut ifra en estetisk begrunnelse, svarte eieren og la heller ikke skjul på at han ikke hadde undersøkt lovverket når det gjaldt plassering av skjul for søppeldunkene.


Skjulet er produsert av skoleelever ved videregående i Moelv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.