fredag 8. april 2016

Fuktsperre grunnmur

I motsetning til ordinære fuktsperrer skal geoplex monteres med knastene vendt ut mot tilbakefyllingsmassene. Fuktsikring av kjeller og grunnmur handler om å få full kontroll på den usynlige fukten. Fukt oppdages gjerne først når den har gjort skade.


Jeg kjøpte nylig en enebolig. På tre av sidene er kjelleren under bakkeplan, og det er synlig fuktsperre (vortepapp) med klemlist.

Dampsperren sikrer huset mot fukt, sopp og råte. Og den holder varmen inne. Få kontroll på dampsperren, og les om hvorfor den er så viktig!


Platene limes til grunnmuren med frostsikkert lim, eller festes med spesialplugger. Innvendig fuktsperre hindrer uttørkning av byggfukt og frarådes ved store . Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus. Halvparten av boligeierne tror feil og vil ha . Kjemisk fuktsperre mot kapillært oppsugd.

Grunnmur med høy varmemotstan f. Utvendig isolering av grunnmur sikrer kjelleren mot fukt. Vi anbefaler at isolering av kjelleryttervegg skjer på utvendig side. Dette reduserer kuldebruer, samtidig . En fuktisolerene og luftspaltebyggende matte som brukes ved fuktisolering av grunnmur , eller som fuktsperre under visse typer gulvbelegg. Uinnredet rom med grunnmur i eldre kjellere.


Ved anvendelse på grunnmur er BG-grunnmursplate robust og tåler mekanisk påvirkning fra. Fuktsperren sperrer effektivt mot fukt fra underliggende betong. Finn produkter og informasjon for isolering av kjellervegger. Fuktinntrengning i grunnmur , kjellergulv og overganger mellom vegg og gulv,.


Dårlig, eller rett og slett manko på utvendig fuktsperre eller membran, har da i . I kjellere med en tykk grunnmur og ingen fuktsperre mot grunn, vil det alltid være stor fare for kondensering og kappilæroppsug i så vel innervegger som . Fukten kan stoppes med FuktStopp som er en fuktsperre fra Herdins. Den kan brukes i kjelleren, på garasjegulv, grunnmur og uteareal av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.