mandag 28. mars 2016

Etterisolering

Etterisolering av yttervegg. Når du likevel skal skifte kledning og rehabilitere boligen utvendig, bør du etterioslere ytterveggen samtidig. Det gjør huset mer energieffektivit, gir bedre innemiljø og øker komforten.


Hvordan etterisolere ytterveggen? Når du skal skifte utvendig kledning på huset bør du planlegge å etterisolere.

Ikke alle energitiltak kvalifiserer til støtte fra Enova. Likevel er de smarte å gjennomføre, hvis målet ditt er å redusere energiutgiftene. Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere, og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter.


Gamle hus kan være kalde og trekkfulle. Men etterisolering er likevel et ord som skremmer mange huseiere. Tetting gir mugg og råte, har vi lært. Skal du etterisolere et eldre hus er det konstruksjonen og husets tilstand som .

Slik kan du etterisolere trevegger. Trevegger kan etterisoleres utvendig, innvendig eller ved innblåsning i hulrom. Utvendig etterisolering er som regel den beste tekniske løsningen. Vernehensyn eller andre forhold kan likevel gjøre det vanskelig eller umulig. Men – du finner alltid en løsning!


Jo eldre huset ditt er, jo mer vil du antagelig ha å hente på å etterisolere veggene. Derfor er isoleringstiltak ikke bare aktuelle for svært gamle boliger. Nye bygg er ikke nødvendigvis godt isolert, . Hva gjør du når huset har liggende panel og huseier bare ønsker å etterisolere én yttervegg?


Trond Bøhlerengen, SINTEF Byggforsk. Oppgradering til lavenergistandard. Løsninger - Anbefalinger . Det er viktig å være klar over at selv om boliger ble bygget innenfor disse periodene, . Byggmester Petter Dahl i firmaet Byggmestring AS fant løsningen.


Av: Lavenergiprogrammet. Familien Dyrstad Pettersen bor i en horisontalt tomannsbolig på Årvoll i Oslo.

Du kan etterisolere utvendig på mange forskjellige måter. Her gir vi deg en oversikt over de mest brukte teknikkene. Det enkleste tiltaket vi kan gjøre for å få det varmere i et eldre hus er å tette for trekk. Utettheter fører til luftlekkasjer som gir kald trekk og varmetap. I gamle hus vil man i praksis ofte ikke klare å tette mer enn at det fortsatt kommer inn nok luft, slik at inneklimaet ikke blir dårlig.


Med gradestokken frosset fast på minussida de fleste steder i landet er det bare å konstatere at årets kuldeperiode er i full gang. Ullsokker, stillongs og ullgenser varmer godt i vinterkulda, men trenger du lag på lag hjemme i stua, er det antakelig behov for å etterisolere boligen din. Et dårlig isolert hjem . Bjelkelag uten stubbeloftsfyll, isolert på oversiden. Hvis loftet skal brukes til lagring, må det fôres opp og legges golv slik at isolasjonslaget ikke blir klemt sammen. Dette bladet viser hvordan skrå tretak og loftsbjelkelag av tre kan etterisoleres.


Bladet danner grunnlag for å. Eksempel på etterisolering med utvendig isolasjon og murt forblending. Foto: SINTEF Byggforsk. Denne anvisningen omhandler etterisolering av murvegger. Anvisningen tar for seg planlegging og tilstandskontroll som grunnlag for valg av etterisoleringsmetode, og beskriver prinsippløsninger for utvendig og innvendig . Oppvarming og avkjøling står for det største energiforbruket i bygninger og utgjør to tredjedeler av et byggs totale energiforbruk. Det meste av denne energien går til spille som følge av utilstrekkelig isolasjon.


Få et innblikk i hvorfor det kan lønne seg å etterisolere. I forbindelse med en energirehabilitering av boligen er det .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.