fredag 26. februar 2016

Slipe parkett

Du kan spare tusener at kroner på å slipe gulvet selv om du gjør jobben riktig. Ellers vil du fort komme til å bruke flere penger på slipepapir og leie av maskiner, enn du skulle ha betalt dem for å slipe gulvet. Slik reparerer du skadet parkett. Parkettgulv er vakkert og behagelig å gå på.


Men når gulvet er blitt slitt og har fått riper og hakk etter mange års bruk, er det på tide å slipe parket.

Samboeren min forhørte seg litt med broren sin som nylig har vært igjennom det samme. Han mente at vi ikke burde satse på å gjøre dette selv, men overlate jobben til profesjonelle ettersom sliping av parkett lett kunne bli . Fort gjort å gjøre vondt verre, sier TV-snekker Otto Robsahm. Slitte tregulv kan bli som nye etter en runde med slipemaskinen og noen strøk med lakk. Men det store spørsmålet er hvem som bør gjøre jobben, for at det skal bli best mulig resultat.


Har du ikke slipt gulv før, bør du la profesjonelle gjøre . Hele helgen har gått med til sliping av gulvet i leiligheten, og takket være veldig tålmodige naboer klarte vi å bli ferdig søndag kveld. Det er veldig bråkete, støvete og slitsomt arbei men ikke vanskelig og det tar ikke uoverkommelig lang tid.

Foto: Illustrasjon: Øivind Lie. Slipepapir: Et slipebånd er i prinsippet en rull med sandpapir. Start med det groveste, avslutt med det fineste. Over tid blir imidlertid parkettens overflate slitt og. Når det er slitt hull i lakken på gulvet, eller det rett og slett har blitt veldig ripete og stygt, da er det tid for sliping.


Når gulvet er slipt står du også fritt til å velge en ny behandling enten det er lakk, olje, maling eller et beiset gulv. Da vi kjøpte leiligheten vi bor i nå var ikke gulvene særlig fine. Gulvet blir litt tynnere . Det var typisk brunlakkert parkett som hadde gulnet over tid og vi tenkte lenge at vi kanskje måtte legge helt nytt gulv. Heldigvis ble vi tipset om et firma som kunne forvandle den parketten vi hadde.


Vi endte dermed opp med å slipe ned gulvene . De har stor pågang av folk som ønsker å fornye det gamle gulvet. Fordelen med det gamle gulvet er at det ligger der. Skal du legge nytt kan det være nødvendig å . Sliper du det gamle, står du med blanke ark og mange muligheter.


Jeg ønsker tilbud på sliping og lakking av gulv i Ålesund.

Bør jeg slipe min parkett eller legge ny parkett? Nesten ingen maskinsliper parkett, men legger ny. Her ser du hvorfor de fleste kjøper ny parkett.


Har du et gammelt, slitt parkettgulv eller et godt gammelt heltre gulv gjemt under lag med gammel maling, gulvbelegg eller teppe? Etter noen timers sliping blir gulvet like pent som nytt -og med riktig instruksjon kan du gjøre det selv! Når du leier en slipepakke får du med denne slipeveiledningen, samt en DVD som viser. Og skal man gjøre noe med det, blir det som oftest parkett.


Men hvorfor ikke prøve å få tilbake den opprinnelige trefargen? Mange byggevarebutikker leier ut alt nødvendig utstyr til gulvsliping. Dyrt er det heller ikke, sammenlignet . Vi har en ti år gammel eikeparkett på kjøkkenet. Siden kjøkkenet nå skiftes ut og parketten begynner å bli slitt enkelte steder, så lurer vi på om vi skal g. Støvfri parkett - og gulvsliping. Jeg er norsk håndverker, som legger vekt på punktlighet og kvalitet.


Line hadde en leilighet med mparkett samt tre terskler som hun ville få slipt og behandlet i klassisk eikefarge med glød for å matche listverket i leiligheten. Hun valgte behandlingen Træna. Det finnes parketter med forskjellige tykkelser.


Det er slitesjiktet som er avgjørende for hvor mange ganger et gulv kan slipes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.