onsdag 3. februar 2016

Isolasjon tak krav

Boliger fra tallet er bygget etter forskrifter fra 1949. Lite eller ingen isolasjon i vegger og tak – i beste fall kun cm matter. I tillegg gjelder følgende minstekrav, med unntak for småhus:.

Isolerte skrå tretak med lufting mellom vindsperre og undertak. Forskrift om krav til byggverk (Byggteknisk forskrift) TEK10. Et av de sentrale områdene i energiforskriftene er kravet om bedre isolasjon i gulv, vegger og tak samt vinduer med lavere U-verdi.


Isolasjonstykkelsen er langt mindre enn dagens krav.

I dag krever Plan- og bygningsloven 20-cm isolasjon i gulv, 30-cm i tak og 20-cm isolasjon i . U-verdi samt kravet om isolering av rør,. Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere, og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter. U-verdi for bygningsdeler i klimaskjermen.


Kravene tilsvarer vegger med 2mm isolasjon, tak med 300–3mm isolasjon, . Enova går dermed litt lenger i våre krav, og 3-lags lavenergivinduer. Er det ikke ett krav etter TEK1 at det skal være minst 250mm isolasjon i yttervegger. Hytteprosjektet vårt ble godkjent etter de gamle kravene. Det vi lurere på nå er hva dette egentlig betyr for oss i forbindelse med isolasjon i tak .

De nye energikravene til vegger, gulv og tak er centimeter isolasjon. Krav til fuktsikring, tetthet og isolasjon-Tak. Det blir vel 20cm versus cm isolasjon i tak og gulv og 15cm versus 20cm i vegg. Isolitt takisolasjon der EPS arealet overstiger.


U-verdi samt kravet om isolering av rør, kanaler og utstyr. Det stilles i stor grad samme type krav til et hus bygget etter dagens. Mens det før 19i beste fall var cm isolasjon i veggene, kreves det i dag 20-cm. I tillegg stilles det langt større krav til vinduer og takisolasjon nå enn før. Kravene gitt i parantes gjelder for arealer der varmegjenvinning av ventilasjonsluft . Isolerte karmer gir mye bedre varmeisoleringsverdi (U-verdi)!


Prosjekterende må vurdere myndighetenes krav til brannklasse - og ut fra det velge riktig. Kalde tak er utført med lufting mellom isolasjon og tekking. Isolasjonskravene til gulv, vegger og tak i underetasjen. Vanlig cm Leca blokk uten tilleggsisolasjon tilfredsstiller kravet til en vanlig kjellervegg. Takisolasjon for flate tak vert levert med fall 1:4 1:og 1:100.


Jackons produkter for utvendig isolering av flate tak gir et riktig og stabilt. Innblåsing av celluloseisolasjon i et sperretak med kombinert. Dampåpne undertak tilfredsstiller kravene til både undertak og vindsperrer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.