mandag 11. januar 2016

Membran bad regler

I dag kan du i teorien i stor grad pusse opp badet på egenhånd. Men da blir du samtidig personlig ansvarlig for at arbeidet er utført i henhold til gjeldene regler. At membranen er lagt riktig er . Men det er veldig viktig at det blir gjort helt riktig, ettersom membranen skal leve opp til alle lover og regler.


Gjør Det Selv viser deg hvordan du etablerer en våtromsmembran som beskytter badet ditt. Når du skal sikre badet , er det viktig å vite at flisene i .

Man trenger ikke våtromssertifisering for bad. Ikke tenk at du skal spare penger, det kan fort bli kostbart dersom badet viser seg å ikke være tett. Membran er heller ikke dyrt i forhold til totalprisen på et våtrom, sier Cato O. Karlsen, daglig leder i Fagrådet for . Vi i villa sin ekspert på våtrom, Bjørn Grimsru som er fagsjef i Fagrådet for våtrom, forteller at det er mange feller å gå i når man skal pusse opp badet. Fortsatt er det mange som velger bedrifter uten dokumentert . Baderomsmøbler og baderomsinnredning.


Sveisemembran eller smøremembran , bunnmembran eller toppmembran. Den tradisjonelle metoden for å legge membran , er å legge sveisemembran under betong, forteller Gulbrandsen.

Bad etter forskriftene. Før membranen legges: Underlag skal være rengjort og uten skarpe kanter, spikerhoder eller annet som kan perforere eller annen måte ødelegge membranen. Gips, våtromsplater med sementbasert overflate og diffusjonsåpne membranplater er dampåpne plater og tilfredsstiller ikke krav til vanndampmotstand på SD10m. Platene må derfor etterbehandles, og etterbehandlingen avhenger av de tilstøtende rommene til . Skal du pusse opp badet må du som regel bytte membran , men det finnes også unntak fra regelen. Det kommer an på badets alder og omfanget av oppussingsplanene.


Det er mange regler å forholde seg til før man går løs på sitt eget baderom. Når det gjelder legging av fuktsperre og membran på våtrom, har man en retningslinje som heter våtromsnormen. Etter en periode med svært strenge regler for hva den nevenyttige huseier får lov til å ta seg til på eget baderom , er reglene myket opp, og det er igjen mulig å pusse opp badet uten å søke kommunen om. Du skal aldri rulle rullen tørr, forklarer han, og begynner å stryke på membranen i vannrette strøk. De følger ikke med på utviklingen i bransjen, kan ikke produktsammensetning eller regelverk.


Det er ingen regler mot å skifte farge på overflatene i et våtrom. Derfor blir fokus på membran ikke riktig i denne saken, sier Brodin. Badet skulle pyntes, ikke rehabiliteres. Brodins råd til boligeieren var å sjekke med borettslaget om det forelå planer for rehabilitering av baderommene i gården.


Badstuer i boliger 527. Rom med høy fuktbelastning 541. Golv i bad og andre våtrom 541. Sluk og overgang mellom membran og sluk 543.

Innbygging av bade- og dusjkar 543. Flere blader er justert etter TEK17. Det er publisert syv blader i Byggebransjens våtromsnorm som er oppdatert i henhold til nytt regelverk i byggteknisk forskrift ( TEK17). Bladene omhandler membran og våte og tørre soner.


Eksisterende bad trenger også god ventilasjon. Membranen er det vanntettende sjiktet på gulv og vegger i våtrom. Det nyeste regelverket er TEK17.


Er det noen her som vet når man begynte å bruke membran på bad ? Kilde: Chera Westman, Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI). TEKer tidligere regelverk. Du må ikkje nødvendigvis totalrenovere badet for at det skal bli fint. Våtromsvinyl er et pottetett materiale . Regelverk for oppussing.


Dersom du skal pusse opp eksisterande bad er det mykje du kan gjer sjølv utan. Husk at baderom er oppdelt i ulike soner, med forskjellege krav til materialar og membran. Du kan også montere vask, toalett og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.