tirsdag 12. januar 2016

Krav til vindu som rømningsvei

Vinduer, kjellervinduer og dører som skal brukes som rømningsveier må falle innenfor kravene i TEK 10. Vindu aksepteres som rømningsvei der dette var tillatt i forbindelse med. Krav til rømningsvei er at bredde + høyde skal minst være 1cm i åpen stilling til .

Her er ulike alternative rømningsveier og hvilke krav som gjelder til disse. Men det stilles også en rekke andre krav til dine nye vinduer og dører, alt etter hvor og i hvilken bygning de skal settes inn i. Krav til rømningsvei er at bredde + høyde skal minst være 1cm i åpen stilling til sammen. Kapittel Dokumentasjon av oppfyllelse av krav.

Rømningsvei skal på oversiktlig og lettfattelig måte føre til sikkert sted. Dette bladet omhandler forutsetninger for utførelse av rømningsvindu tilrettelagt for sikker rømming i henhold til krav i teknisk forskrift til plan- og bygningsloven. Vindu som regnes som rømningsvei bør være sidehengslede for å gi god brukbarhet.


Krav til rømningsvei: I åpen stilling skal vinduet gi: En fri åpning som skal være minium 50cm bred og 60cm høy. Samtidig må disse tilsammen være minium . For hus og bygg foreligger det regler og krav til løsninger for at sikkerheten blir ivaretatt. Kravene rømningsveier som gjelder for din bolig kommer an på når boligen ble. Eg vil lage soverom i kjeller under bakkenivå, og lurer på hvilke krav det er. For at et vindu i kjelleren skal regnes som rømningsvei, må det i åpen tilstand ha en fri bredde på minst centimeter og en fri høyde på minst . I en enebolig på ett plan er det bare krav om en utgang rett ut på bakkeplan.


Vindu eller balkong kan være alternativ rømningsvei fra øvre plan. For å få et vindu godkjent som rømningsvei, skal det i et hvert enkelt tilfelle søkes om å få tiltaket. Eurostigen er videreutviklet for å tilfredsstille kravene i TEK10. Byggverk skal prosjekteres og utføres for rask og sikker rømning og redning, og vinduer som skal kunne brukes som rømningsvei må oppfylle kravene som . Rommet må ha vindu, som kan brukes som rømningsvei. Selv om kravene til et soverom er klare, er det ikke noe som sier at du kan bruke et . På rommet er det et vindu, som er bare noen cm over bakkeplan.


Krav til kjellervindu som rømningsvei er min H + B = 150cm. Dersom vinduet skal brukes som rømningsvindu så er kravet at sum av b + h er minimum. Kravet er to rømningsveier fra hver branncelle. Dette med rømningsvei via vindu er jeg helt sikker på at det er krav til på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.