mandag 21. desember 2015

Radon utleie

Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Har du ikke målt radon og gjort utbedringer innen 1. Men noen kan slippe unna! Radon er en radioaktiv gass som dannes naturlig i grunnen.


Mengden radon i grunnen avhenger av hvor i landet man bor, slik at enkelte områder er mer u. Rundt 3får lungekreft fra radon i boliger hvert år.

Vi oppfordrer dem som leier hos private om å etterspørre radonmålinger hos utleier. Utleieboliger skal ikke medføre helsefare for leietakere. Leier du ut, eller har planer om å leie ut bolig? Dersom du har gjennomført tiltak for å redusere radon i boligen, må du.


For å finne radonnivået i en utleiebolig, må du som utleier sørge for å få utført en . Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både . Hvilket ansvar har du som utleier når det gjelder radonnivåene i boligen du leier ut. Kort fortalt har du et stort ansvar, les mer om radonmåling.

Alle som leier ut bolig må måle radon. Dersom målingene viser for høye nivåer har utleier selv ansvaret for å utbedre dette. Bestemmelsen omfatter også . Strålevernforskriftens krav til radonnivåer i utleieboliger trår i kraft 1. For å kartlegge hvorvidt en bolig har for høye radonnivåer, må . Huseier må fortsatt dokumentere radonnivåer under grenseverdien. Før jul kom en pressemelding fra regjeringen etter høring av forslag til . Merk deg også at du er lovpålagt å måle Radon dersom du driver utleie. Utleier har ansvar for at utleieboligen oppfyller krav, og leietaker bør.


Dersom det er gjort tiltak for å redusere radon , må det måles på nytt for å . I flere tidligere undersøkelser av radon i bygninger i kommunen er det påvist lave. Bevisstheten rundt radon har økt de siste årene, men fremdeles er mange ikke klar. I kjelleren har ekteparet en hybel og en leilighet til utleie.


Les mer om krav til radon i utleieboliger på Statens strålevern sine sider. Vanlige radonkilderForekomst av radon i FredrikstadHelserisikoForskrift og anbefalingerMåling av radon i hjemmet Måling av radon i drikkevannetTiltak mot.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.