fredag 18. desember 2015

Osp trevirke

Osp har et av verdens lyseste trevirke og nyhøvlet ospepanel brukt innendørs beholder sitt lyse utseende uten å falme. Osp - byggematerialet som holder skadedyrene unna. Liten fargeforskjell på ytre- og kjerneved.

Fargen er gulhvit og lys -og holder seg også lys over tid. Vi har korte leveringstider og kan tilby deg løvtre paneler og spiler i osp, bjørk, eik og svartor, og heltre gulv i bjørk eller eik! Osp eller asp (Populus tremula) er et løvtre av poppelslekten innenfor. Den regnes som Norges mest lyskrevende tre og blir etter hvert utkonkurrert av .

Bør sjølvhogd osp eventuelt tørkast før brygga blir bygd? Trevirke er et unikt og komplisert materiale. Materialer av osp er svært godt egnet til ytre kledning, blant annet fordi den nesten ikke sprekker og fordi den i . Osp er et opptil m høyt tre med glatt, grågønn bark. Treet blomstrer med hengende rakler på bar kvist i april-mai.


Osp, asp, Populus tremula, treart i vierfamilien. Velg butikk For å se pris og lagerstatus. Forsøkene viste at tørking av osp til med våttemperatur - 60.


Prosjektet er finansiert av Landbruksdepartementet, TTVF - Trevirke og.

Formålet med å bruke ubehandlet tre i fasader kan være å forenkle og. Furu, lerk, gran, osp og eik er de tresortene som brukes mest i Norden . Best holdbarhet har kjerneved og trevirke med tette årringer. Furu, gran, kirsebær, lin or, osp og selje er lette treslag. Men når du satser på ubehandlet trevirke som kledning for hytta kan. Osp (med visse forbehold pga. stort fuktopptak og liten råtemotstand).


Osp har et av verdens lyseste trevirke og brukt innendørs beholder sitt lyse utseende uten å falme. Osp er spesielt egnet til et rent og moderne interiør, gjerne i . Påkjenninger på tre som brukes ubeskyttet utendørs. De viktigste påkjenninger er føl- gende: Angrep av råtesopper. Vi vurderer å bruke osp siden ospen er meget lys og gulner ikke.


Er redd for at taket skal føles tungt hvis vi bruker eik. Osp fasade trenger i utgangspunkt ikke vedlikehol kun vasking. Ospa har en lys og flammet fargestruktur i veden, og trevirket har en behagelig overflate som holder seg veldig godt. VELKOMMEN TIL NILSSON TRELAST AS Nilsson Trelast AS er en tradisjonsrik familiebedrift med røtter helt tilbake til 1901.


Tørking av trevirke, Trond Throndsen, 10/13/8:AM. Osp, Eik, Kirsbær og muligens litt Bjørk. I Norge er brent tre tidligere brukt både som staur for gjerder og pæler for kaianlegg, men.


Til bygget på Kjørbo er det valgt dobbeltfalset osp. Til sammen er det flere hundre læger av osp og bjørk. Det er også mye stående dødt trevirke av disse treslagene.


Granskogen i området er preget av tørkestress, . Osp har et av verdens lyseste trevirke og nyhøvlet og kvistfri ospepanel brukt innendørs beholder sitt lyse utseende i . Osp er den eneste av artene som vokser vilt i Skandinavia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.