torsdag 10. desember 2015

Metriske system

Systemet definerer måleenheter i fysikk og grunnleggende enheter i kjemi, . Måleenhet Bufret Lignende Det er forskjellige enhetssystemer, blant annet SI- systemet (det metriske enhetssystemet), CGS- systemet og britiske og amerikanske enheter. Realfag › Fysikk › Mål og vekt Bufret Lignende 4. Metersystemet, et enhetssystem som opprinnelig bygde på enhetene meter, kilogram og liter. Verden ser ut til å enes om at det metriske system er hensiktsmessig og funksjonelt, men USA nekter å bli med på leken.

De som vokser opp i dag tar det kanskje som en selvfølge at vi bruker det metriske system i Norge, men som Kåre Fasting skrev i Teknikk og . Til nå har vi sett på måleenhetene fra det metriske målesystemet. Selv om det er utbredt over store deler av verden, har det allikevel ikke tatt over helt for det . Det metriske system - liter. SI- systemet er et internasjonalt system for å måle enheter, og brukes som oftest innenfor matematikk, fysikk og kjemi.


Navnet er en forkortelse for Det . Hvilken av disse enhetene er amerikanske, og hvilke er metriske?

En meter er en meter over hele verden, fordi det metriske systemet er beskrevet i en standard. Før det metriske systemet ble innført, hadde. Både lengde, masse og volum omfattes av det imperiske målsystem, og i motsetning til det metriske systemet er det ikke noen tierpotenser for å regne om. Barnetrinn Matematikk Universell Matematikk - Tavle. Praktiske bruk av måleenheter.


Allerede seks dager etter at meterkonvensjonen var klar i Paris den 20. Systemet var utarbeidet av Det Franske Vitenskapsakademi på . Definisjon av det metriske systemet i Online Dictionary. Betydningen av det metriske systemet. Norsk oversettelse av det metriske systemet.


Grundlaget for det af Troubadourerne dannede metriske System er derimod Stavelsernes Aeeentuation og Anvendelsen af Rimet. Overgang til metrisk system. Storbritannia går nå over til det metriske system for mål og vekt, som er det system som blir brukt i de fleste land. I modsætning til det amerikanske system, har det metriske system kun en grundlæggende enhed for længde, en for volumen og en for vægt.


Enheter i samme enhet-klasse som liter og liter kan tilhøre forskjellige metrisk systemer.

I det metriske system måler man vægt, længde, ti rumfang etc. Ved angi- velse af (meget) små eller store værdier angives disse i . I dette vinduet skal du finne tabell nfor oppslagsordet målesystem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.