onsdag 30. desember 2015

Legging av skifer heller ute

Her kan du se hvordan du enkelt legger Bruddskifer på gulv. Abonner på vår kanal for å se flere. Leggeanvisning bruddheller.


Det er viktig med et godt grunnarbeid slik at underlaget er så plant . Innvendig til gulv, for eksempel i entre, hall og peisestue.

Tilpasning: Nødvendig verktøy: Hammer. Ved mer nøyaktig arbeid bør en dessuten ha riper til rissing, samt settmeisel. Gjerne også tommestokk, vater og rettskie. Ved legging i betong bør man ha gummiklubbe, fuge- og . Systemblokk har vært stolt leverandør av skifer fra Oppdal siden tusenårsskifte.


Den gode norske skiferen kan brukes til det meste både inne og ute. Ved tilpassing av bruddheller må den enkelte helle tilpasses før legging , slik at den neste hellen lett kan tilpasses ved siden av. Nå er hver skiferhelle unik og det nytter ikke å legge et slett lag med subbus og tro at alt er i orden.

Hver enkelt helle må skyves og dyttes på plass og stadig må det puttes mer sand under heller som er tynne i en ende, og likeså fjerne sand der det er tykkere skifer. Til slutt støvsuges godt. Dette er et puslespill, men det . Underlaget forvannes, men frittstående vann må fjernes.


For fugebredder - mm. Jeg planlegger å legge skifer i hagen og lurte på hvilken metode som er best. Hvis du skal legge skiferen i subbus anbefales det å bruke tykkere skifer enn om du skal lime, Og så kommer skifervalget selvfølgelig ann på om du kun. Meningen er å ha støpt skifer - i tillegg har jeg planer om å støpe inn noen hagekasser (kjøkkenhage).


Link hvor du kan lese litt om skiferlegging. Men vær forsiktig med å bruke VGD til markedsføring, de sletter innleggene og utestenger deg dersom du driver markedsføring. Grovkornet og frostsikkert lim. Ypperlig til liming og fuging av tung stein, f. Byggehøyde opp til mm.


Kan brukes til liming direkte på asfalt. Hvis du ikke får komprimert bærela- gene før legging , kan gulvet synke inntil ! Platevibratoren brukes også etter at belegningsstein eller brostein er lagt, for å banke.

Fundamentet må være frostfritt. Ottaskifer bestilt etter mål. Hellene er av stort format og ligger stødig i grusen. Det ble her brukt heller på kvm. Frakt og emballasje ca kl 1. Opp til kvm på en pall - avhengig av skifertykkelsen.


Med bruddheller kan du raskt og rimelig sette ditt preg på hagen og uteplassen. Et godt underlag av fin grus og sand er nok. Heller er nok vanskeligere å legge for den som aldri har lagt stein før, fordi det er større risiko for å få vipping på grunn av små ujevnheter, forklarer Knut Arne Aaltvedt hos Aaltvedt Stein til Klikk.


Skifer er et sterkt materiale. Belegningsstein Dersom man er nybegynner i steinleggerfaget, kan det bli en utfordring å få underlaget rett, . Bruddheller har mange bruksområder, både ute og inne. Monteringsveiledning bruddheller mørtel – eksempler på uttrykk. Hvor godt det ferdige resultatet blir, avhenger mye av grunnarbeidet på plassen. Til vertikale flater, som plastring av pipe eller vegg, kan man bruke skifer ned til mm tykkelse.


PÅ ULIKE UTTRYKK PÅ SLUTTRESULTATET UT FRA ØNSKET GRAD AV BEARBEIDING. Legging av skiferheller i knuste masser. Betraktninger om å legge skifer kompakt i betong for lettere kjørebelastning. Rengjøring og vedlikehold av utendørs dekker. Spesiell skiferhogging.


Del 2: Maskinell montering av skifer og natursteinplater. Anleggsgartner,Steinlegger Hei, Jeg skulle hatt et tilbud på skiferlegging av naturstein (middels store) til en hagestue ute på kvadrat. Ser frem til tilbakemeld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.