mandag 14. desember 2015

Godkjent kjellervindu

Hvis kjellerrom skal brukes til varig opphol skal det ha godkjent rømningsvei. I henhold til veiledningen til TEK må vinduet i åpen . Vindu aksepteres som rømningsvei der dette var tillatt i forbindelse med byggeforskriften da bygningen ble oppført eller når dette er godkjent i forbindelse med .

Hvis kjellerrom skal brukes til varig opphol skal det ha godkjent. Vindu i kjeller kan godkjennes for rømning hvis det har fri bredde minst 0 . Hvilke mål må det da være på denne skyttergrava for at åpningen skal bli godkjent for soveromsvindu? De fleste kjenner til at det stilles krav til hvor godt et vindu eller en dør skal isolere,. Lysgrav foran kjellervinduet kan også bedre lysforholdene. Krav til rømningsvei: I åpen stilling skal vinduet gi: En fri åpning som skal være minium 50cm bred og 60cm høy.


Er kjellerstuen eller loftsrommet godkjent for opphold? Godkjent eller ikke godkjent rom kan bety en prisforskjell på flere hundre tusen kroner . Har nå typiske kjellervinduer som er rett ved bakken, på grunnmuren. Krav til kjellervindu som rømningsvei er min H + B = 150cm. Vinduene er nå cm brede og cm høye (åpning), og det er for lite etter hva jeg har lest. For å få et vindu godkjent som rømningsvei, skal det i et hvert enkelt tilfelle søkes om å få tiltaket godkjent.


Selger et Nordan Kjellervindu grunnet bytte til dør. Rommet må ha vindu, som kan brukes som rømningsvei. Og Brannvesnet kan IKKE godkjenne noe som helst, som ligger . Det er nok med ett vindu i hvert rom, så lenge dette fyller kravene til rømningsvindu. En kan også beregne krav for areal av vindu ut fra lysvinkel og solgang.


Du kan velge godkjente brannsikre vinduer med brannsikre glass som en del av . Det er uten tvil en kjempefordel å ha en godkjent utleiedel i huset. Sikkerhet: Det er nok med et vindu i hvert rom så lenge dette fyller .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.