tirsdag 8. desember 2015

Gamle takstein

Har man ikke original takstein , eller trenger reservestein, er det viktig å. Samtidig er det disse detaljene som gjør gammel takstein unik og umulig å kopiere med dagens. Dette er spesielt aktuelt ved restaurering av gamle hus. Det er mange myter om gammel teglstein, og det kan bli dyrt å ikke vite.


Et nytt tak på et gammelt bygg bør kanskje ikke se ut som om morfar har. I dag brukes ofte betegnelsene takstein og teglstein om hverandre.

Dråpeskifer som har ligget på hus i Lier selges. Steinene er ca 29x14cm, boret hull til spiker. Renovering av tak med gammel takstein. Vi har nå Gamle takstein fra Finn. Nå vurderer vi å skifte tak.


Den gamle taksteinen er fin, men er noe vridd . Museet er stadig på jakt etter mer gammel takstein som kan brukes i restaureringen av gamle og verneverdige bygg. Festningsgata har to .

Taket er husets femte fasade og på flere måter viktigere enn bygningens vegger. Når tiden er inne for å skifte ut gammel taktetting, ønsker derfor mange å . Fra brent leire til betong. Det var de gamle egypterne som først formet og brente takstein av leire. Etter hvert kom denne kunnskapen til Europa. Det er ingen kompetanse igjen i landet på hvordan gamle ringovner ble byg sier han.


Som at gamle takstein detter oftere ned enn nye. Takstein i tegl eller betong er blant de vanligste formene for. Therese Nicolaysen har ikke lagt til beskrivelse ved deres annonse: Gamle takstein til salgs, kan brukes til skilt og hobby og gamle dører. Med maling for takstein blir taket godt som nytt, til en brøkdel av prisen for . Dette med glassert takstein er virkelig noe jalla greier. Så nylig et gammelt sørlandshus som hadde fått sin image helt ødelagt på grunn av . Nå er 5Kjelsås- takstein klare til å bli lysestaker!


Vær og vind tærer på alle tak. Til slutt kan det oppstå lekasjer. En god investering er å bytte ut gamle takstein med nye. I prosessen kan det også .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.