tirsdag 25. august 2015

Tek10 yttervegg

Hva er kravet til isolasjon i yttervegg etter TEK ? Og kan OSB benyttes som vindsperre? Og hvordan vil da en slik oppbyggning se ut? Boligbygning med laftede yttervegger må tilfredsstille.


Helårsbolig og fritidsbolig med laftede yttervegger.

Minimumskravene til U-verdier for yttervegger , tak og gulv er uendret, mens. Standard tykkelse på norske yttervegger er gjerne centimeter. Sett at man har et toetasjes hus på 2kvadrat med meter yttervegg i hver etasje.


Isolasjonstykkelse med. Småhus og fritidsboliger med laftede yttervegger trenger ikke dokumentere oppfyllelse av tiltaks- modellen eller rammekravsmodellen. I TEK har man endret . For boligbygning og fritidsbolig med laftede yttervegger gjelder likevel kun § 14-annet ledd og .

Det nyeste regelverket er. Vinduer med isolerglass (U-verdi eller bedre). Denne anvisningen viser utførelse av yttervegger og tak med minutters. TEKer tidligere regelverk. Framgangsmåte ved luftlekkasjemåling av bygninger.


Stikkordarkiv: TEK. Se video fra presentasjon om Plan og bygningsloven i praksis – TEK. Passivhus – yttervegg , metoder og utfordringer.


På grunn av de strenge kravene til tetthet vil balansert ventilasjon bli standard i alle nye boliger. I bygning med boenhet skal vindu og andre glassfelt i yttervegg fra og med tredje etasje . Typiske yttervegger på kontorbygg bygges ofte med 48x198mm hovedstender og. Energitiltak småhus og boligblokker. Isogir generelt 5cm tynnere vegg i TEK-hus og 8-10cm tynnere vegg i . I teknisk forskrift ( TEK ) kapittel 1 § 12-Krav om heis i byggverk heter det at Minst.


Eksisterende heiser er plassert mot yttervegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.