onsdag 26. august 2015

Montere takrenne

Denne artikkelen er delt i tre deler og er laget i samarbeid med takrenneleverandøren Lindab. Takrenner og nedløpsrør spiller en viktig rolle i . Dette gjør takrennen spesielt velegnet for et tøft norsk klima med mye skiftende vær.

Isola Ståltakrenne monterer du enkelt selv. Grimstad Garasjene viser deg hvordan du monterer takrenne og nedløpsrør på din garasje. Med nedløp bare i den ene enden skal rennen ha et fall på 2–mm pr.


Med nedløp i begge ender, eller med nedløpet midt på, . God funksjon over mange år er avhengig av riktig montering. Takrenner og nedfallsrør skal dimensjoneres etter de van-. Hvis du ønsker å skifte ut dine gamle takrenner kan du i mange tilfeller bruke dine gamle . Endekrokene monteres 1mm fra takhjørnet.


Hellingen til takrennen mot nedløpsrø- ret bør være . Låsing av takrenne med rennekrok uten overligger. Når overliggeren er montert i forkant knekkes den over lektekanten (x) sam- tidig som den trykkes inn ved (y).

Takrennen monteres først i forkant og presses på plass i rennekroken. Ved bruk av rennekrok med bøyle, presses bøyle over bakkant av . En dårlig takrenne som lekker eller er tett, kan forårsake store skader. Hvis fallet på rennen mangler eller er svakt, kan du montere et nedløp til på motsatt side, . Slitne og rustne takrenner ser ike bare shabby ut, det kan også bidra til.


Les derfor monterings veiledningen nøye og følg de anvisninger som gis. Takrennene skal monteres slik at de heller 3-mm i løpet av to meter mot nedløpsrøret. Det gjøres ved at hellingen på takbordet først festes og at rennekrokene . Produkter - Løsninger for boligbygging - Takrenne - Takrenne Wijo. Dersom taket er lengre enn 10m, anbefales det å montere nedløpsrør. Har kjøpt inn takrennebeslag og de krokene som takrenna skal festes i, men mangler selvfølgelig selve takrenna.


På mitt nybygg har takrenne blitt montert med fall feil vei. Ikke så mye at det renner over takrennen ved regn, men det ligger hele tiden vann i . Dette bladet behandler utvendige takrenner og nedløpsrør for skrå tak. Bladet beskriver materialegenskaper og gir retningslinjer for løsningsvalg og montering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.