onsdag 26. august 2015

Lufteventil kjeller

Tidligere eier har brukt avfukter i kjeller og anbefalte dette sommerstid. Vi stenger lufteventilen på soverom i kjelleren på DAGTID med dager . Har fuktig kjeller så lurte på om det hadde vært en ide og montere. Kommer også til og bytte ventil ristene i alle lufte luker for og få det tett, . Den andre måten kjelleren kan bli fuktig på, er ved dårlig drenering som gjør at vann.


Ventilering: I en kjeller uten ventilasjonsanlegg, er det alltid lufteventiler.

Naturlig ventilasjon alene med ventil i vegg eller vindu vil normalt ikke. Lukter kjelleren for mye kjeller , og er luften alltid tung og fuktig? Bor hull i murveggen eller sokkelen, så får du frisk luft og et behagelig . Når nedbøret har gjort gårdsplassen gjennombløt er det viktig at grunnmuren er tett og vannet ledes vekk fra huset.


Her er tipsene mot mugg i kjelleren. En uinnredet kjeller kan bli til barnerom, ba tv-stue eller utleieleilighet. Men pass deg så du ikke går i fuktfella.


Om man først får muggproblemer i kjelleren vil det trolig spre seg til . Skal det ett vannrør gjennom en betongvegg, eller elektriske ledninger som skal legges om, må det bores.

Jeg har en lett fuktig kjeller hvor blant annet gulvteppene tydelig. Jeg har rasket sammen noen deler som skal bli til lufteventil over glasbyggesteinen. Rehabilitering av kjeller del 39. Glassbyggestein til vindu del 5. Det er ekstremt museår i år.


Men lufteluker i kjellere bør likevel stå åpne. Les mer om lufteluker i kjeller. Betongsaging,Entreprenør Kjerneboring til to lufteventiler i kjeller på villa.


Hullene skal ha diameter på ca 110mm, muren er 25cm tykk og består av betong og naturstein. Har to rom i kjeller der det trengs å bores luftehull ut. Standard tykkelse på mur.


Nå blir det strengere energikrav, og enklere å gjøre om kjeller og loft til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.