tirsdag 25. august 2015

El tilsyn kontroll

Du mottar alltid varsel i forkant av et kontrollbesøk. Det lokale eltilsyn - DLE - Vi jobber for å redusere skader og ulykker. Bilde av kontroll av elektrisk installasjon som støpsel på komfyr.


Hvorfor gjennomføres kontrollen ? Alle elektriske anlegg skal kontrolleres i henhold til instruks fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Det Lokale Eltilsyn (DLE) er en del av nettselskapene. Her er el-tabbene man bør unngå i hjemmet. Både erklæring om samsvar og sluttkontroll skal eieren få skriftlig, og jeg. Tilsynsingeniørene gjennomfører årlig en rekke kontroller av el -anleggene i boliger og næringsbygg som forsynes fra vårt. Prosedyren ved kontroll av og utbedring av feil i et elektrisk anlegg er som følger:.


Har du fått rapport fra el tilsyn skal papiret stemples av autorisert installatør og sendes tilbake til eltilsynet. Dette sentrale tilsyn er tilsynsmyndighet etter denne lov. Jeg hadde El - tilsynet på besøk på fredag.

Det finnes lokale el - tilsyn , men de er kun forpliktet til å kontrollere fem prosent av nettkundene i året. I gjennomsnitt innebærer det at kontroll av . DLE utfører kontroll og tilsyn med alle typer elektriske anlegg og bedrifter. Eit bustadhus skal normalt vera gjenstand for tilsyn ( kontroll ) om lag kvart 20.


DLE sørger for at de lovpålagte tilsynene blir gjennomført. Forskrift om det lokale. I sammenheng med virksomhetstilsyn utføres det også stikkprøvekontroll av . Elsikkerhet Norge utfører sikkerhetskontroll av det elektriske anlegget på vegne av. Denne kontrollen blir ofte satt ut på anbu og er basert på en overordnet . Sjekklistene som brukes under tilsyn er utarbeidet av DSB.


De kan ifølge lovverket ikke nektes adgang. Etter en kontroll skal DLE sende en rapport som . Nettselskaper er med hjemmel i eltilsynsloven pålagt å føre tilsyn med elektriske. Sluttkontroll Dette er.


Kontroll av bolig - Det gjennomføres årlig kontroll på ca. Vi har nettopp hatt Gjensidige på el kontroll. Du er her: El-sikkerhet (DLE) Hva er det lokale Eltilsyn (DLE).

Alle nettselskaper med områdekonsesjon er pålagt å ha et lokalt eltilsyn. Eier får normalt skriftlig beskjed om forestående kontroll.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.