onsdag 22. juli 2015

Mose på takpapp

Et mosegrodd tak er ikke så pent, og kan føre til lekkasjer og tette takrenner. Slik fjerner du mose fra taket. Mange opplever at det gror godt med mose på taket. Fjern mosen effektivt og på mest mulig skånsom måte.


Mose irriterer mange med hus og hage. Utette tak er ofte grunnen til tvister mellom selger og kjøper i boligmarkedet.

Mose eller grønske på taket fjerner du enkelt med vann og klorin i . En annen metode for fjerning av eksisterende mose er jernsulfat (Ferrosi sulfas). Dette kan strøs utover. Har brukt det på takpapp med godt hell.


Har prøvd med sopp og algedreper (får det gratis) det . Men hvorfor trives både lav og grønn mose der, og ikke på naboens tak ? Hustak belagt med ru takstein eller shingel gir ofte grobunn for mose ! Mosegrodd tak ser lite pent ut!

Mose gror fast og trenger inn i takstein og shingel ! Det gir ikke alltid så store skader, men mosen holder på fuktigheten og kan gi. Har du takpapp bør du være ekstra varsom. Mosen kan fort forårsake en taklekkasje. Det finnes kjemiske midler for fjerning av mose , som selges hos byggevareforhandlere. Eternitt kan avgi asbestfibre som er farlige å . Filmen visar hur du med hjälp av en högtryckstvätt enkelt får ditt tak att se ut som nytt.


Jeg har nå skiftet ut taket - fra shingel til decra. For å forebygge ny dannelse av mose på taket spør jeg i dette fora . Hvordan fjerner jeg mose på taket? Alle tak uansett type er utsatt for mose.


Mose kan oppstå spesielt på skyggesider av taket Fjern evt mose , løv, kvist etc fra . Da har du ganske sikkert også en del mose på taket, . Alge og Moserent beskytter taket for at det skal gro ny mose og skal kunne virke fra 1-år før en ny runde med tak vask. Et produkt som har fått . VEDLIKEHOLD: Dersom vekstforholdene er til stede, kan det over tid danne seg mose eller grønske. Foto: FOTO: Sverre Julsrud Kristiansen.


Det danner seg fort mose på taket, særlig på nordsiden, og spesielt utsatt er tak med overhengende eller nærstående trær.

Takmose holder på fuktigheten, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.