onsdag 3. juni 2015

Fjerne mose på asfalt

HAr gått over med høytrykksspyle ri oppkjørselen min, og det funker greit - men det belaster asfalten litt merker jeg. Asfalten er litt grov så det løsner noen steiner her og der. Derfor lurer jeg på om det finnes noen måter å fjerne mose - eller aller best, å unngå mose - på asfalt som er skånsomt mot asfalten ? Noen av disse funker sikkert bra på plen men dårlig på asfalt , og noen andre er vanskelige, dyre eller kan i verste fall skade eller skjolde asfalten. Jeg har forsøkt å skrubbe med en piasavakost, med veldig dårlig .

Mosen som jeg skal fjerne er på betong og asfalt , så da er det kanskje ikke så dumt med det middelet du nevner. Ser at roundup ikke skal benyttes ved slike tilfeller. Når det gjelder selve plenen så tror jeg nok at slaget er tapt.


Helmi skrev: Å fjerne den med spade e. Moselaget er ikke så veldig tykt og vokser inne i gropene i asfalten. Fjern (med en stiv kost) det du kan, og bruk den roterende terrassespyleren. Eller en vanlig høytrykksspyler, hvis det ikke er så stort område.

Hvordan fjerne et tynt moseskikt fra porøs(?) asfalt ? Naboen har stått på kne med stålbørste, men finnes en mer behagelig metode? Ikke foreslå høytrykkspyler, den graver opp biter av asfalten. Høytrykkspyler med terrassevasker ? Mose på asfalt fjernes lett med klor eller klorin.


Man kan kjøpe klor på Rema eller Kiwi på 1. Jeg dusjer denne direkte på mosegrodd asfalt ufortynnet, og resultatet er at mosen dør etter noen timer. Den blir fullstendig gråhvit og er lett å fjerne. Det må nevnes at asfalten kan bli noe . Jeg har lang oppkjørsel og det har en tendens til å legge seg mose på kantene. Til nå har jeg skrapt mosen vekk - men det er tungt og kjedelig.


Moss er en grønn, furry plantevekst som trives i områder med høy fuktighet og lav sol. Det krever ikke fruktbar jord å leve og ofte klamrer seg til harde overflater som oppkjørsler og stier laget av asfalt. Selv mosen ikke vil skade asfalten , betyr det utgjøre sklifare for mennesker som går på det.


I tillegg har noen huseiere rett og . Westermann radialkost med stålbørste.

Effektiv maskin for fjerning av mose på belegningsstein og asfalt. For å bli kvitt mose , bør du ifølge Knut Tveit hos Hageland passe på at solen kommer til og tørker opp der det dannes mose , som i skyggen av hekker og større trær. Da svis mosen vekk med kjemiske midler som er ganske virkningsfulle, og som dreper . En slik rengjøring kan du også gjøre et par-tre ganger til utover sesongen for å fjerne san rusk og løv som samler seg. Hvis alger og mose ikke forsvinner ved uttørring, kan dette fjernes med plantegift, klorin fortynnet 1:eller salmiakkopp-løsning.


Slik fjerner du oljesøl på asfalt. Mange opplever at det gror godt med mose på taket. Fjern mosen effektivt og på mest mulig skånsom måte. Midlene er langtidsvirkende og fjerner mose , alger, lav og annet smuss.


Dette kan brukes på steinplattinger, stakitt osv. Middelet påføres, og siden tar vær og vind hånd om resten. Etterbehandling med impregnering for mur og stein eller fuktstopp vil redusere ny begroing og gi enklere renhold fremover, . Det er én ting som gjelder for å holde mose og ugress på avstand: Årlig vedlikehol ifølge gartner Morten Bragdø.


Venter du ett år har plantenes røtter satt seg dypt nede under steinene. Da får du samme problem igjen og igjen. Fjern ugress og mose med høytrykksspyler, deretter bør man fylle på med . Utrolig effektiv maskin for å fjerne mose fra belegningsstein og asfalt.


Vi leverer selvsagt maskinen med vanlige børster for ordinær feiing. Kommer til helt inn i hjørner. Påvekster på taket er ikke bra, og det kan også være en årsak til at takstein sprekker. Mose eller grønske på taket fjerner du enkelt med vann og klorin i blandingsforhold 3:1. Er det store mengder med grønske og mose spyler du forsiktig av med hageslangen før du har på blandingen.


På asfalt takbelegg spyles blandingen skånsomt av med hageslangen. På Decra takpanner kan høytrykksspyler brukes . Hun legger til at mekanisk mosefjerning uansett er for sent i år. Det burde i så fall vært gjort tidlig på våren.


Men mulighetene er store for at mosen kommer tilbake hvis du ikke fjerner selve årsaken til at den er der. Stikkordet er at plener som trives, ikke blir mosegrodde. Skrinn jord er ideelt for mosen. En asfalt taket som er utsatt for sollys kan utvikle områder med mose og mugg som er skjemmende og kan svekke taket.


Som sådan, er det nødvendig å fjerne mose og mugg fra taket så snart som mulig. Det er best å utføre denne jobben på en overskyet dag når rengjøringsmidler er mindre sannsynlig å fordampe fra taket .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.