fredag 8. mai 2015

Hvordan lage kompostbinge

Mange kommuner har gratis kurs i hvordan du bygger og vedlikeholder en kompostbinge - sjekk dette der du bor . Her følger arbeidsbeskrivelse, tegning og materialliste for isolert kompostbeholder. Lag heller en kompostbinge og kom i gang med kompostering.

Og alt du trenger for å lage en kompostbinge, er kreativitet og litt materiale. Den ideelle blandingen består av 20-prosent mykt, grønt . Kompost er en smart ting av (minst) to grunner: for det første produserer du mindre avfall. Det kan du lage selv av kvister og grener som hakkes opp med en .

En kompostbinge i hagen gjør at du kan se fram til våren med et verdifullt. Gartner Morten Bragdø viser hvordan du starter med pinner og kvister i. Det første du gjør når du skal lage den din egen kompostbinge er å legge . Lag din egen næringsrike kompost til plantene i hagen eller på balkongen. Eller man kan lage en komposthaug uten binge.


Jeg har nettopp kjøpt hus og har tenkt å lage til en kompostbinge. Der har jeg tenkt til å kaste gress, planter og løv-avfall.

Snekret, åpen kompostbinge med løv og kvist. Få fart på blomstringa i hagen, skaff deg en kompostbinge ! Det er ingen møkka-jobb, fordi du bruker ditt eget avfall fra kjøkken og . Det begynner å komme mye brunsnegler rundt her jeg bor, og for å hindre dette, tror jeg at jeg må gjøre om på kompostbingen. En slik kompostbinge i netting kan du enkelt lage selv. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller . Vi fikk forespørsel på tegninger av kompostbingen, og her kommer den.


Oppskriften vi har brukt kommer fra Stein Jarvings bok det grønne liv . Kompostbingen er et lukket system og sideveggene i. Fordelen med kaldkompostbinger er at de er rimelige og lette å lage selv. En ferdig omdannet kompost er luftig og lukter godt jord. Du kan faktisk lage slikt strø selv, men det enkleste er jo å kjøpe det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.