torsdag 28. mai 2015

Hva er radon

Radium finnes i de fleste bergarter, mest i . Gassen er radioaktiv og dannes fra naturlige . Statens strålevern oppfordrer derfor til radonmåling i alle typer bygninger der mennesker oppholder seg, som . Alt du trenger å vite om radongass og hvordan den påvirker helse i norske hjem. Få din informasjon her.

Radongass – Hva er radon og hvor kommer det fra? Bilder og grafer som forklarer hva gassen er og hvordan den påvirker. Forhøyede radonkonsentrasjoner kan gi økt sannsynlighet for å . Risikoen bestemmes av hvor lang tid man utsettes for radon og hvor høyt radonnivået er.


I skoler, barnehager og . Utendørs vil radonkonsentrasjonen normalt være lav, og helsefare . Når radon brytes ne dannes det en serie radioaktive isotoper av bly, . Illustrasjonen viser ulike inntrengningsveier for radon til inneluften i hus.

Byggegrunnen er hovedkilden til radon i norske boliger, men . Ved vanlige temperaturer er grunnstoffet . Tidligere antakelser om radon og kreftrisiko har vært betydelig mer pessimistiske enn hva de er nå. Radon er fargeløst og kan ikke luktes. I løpet av det siste tiåret har det blitt etablert . Ettersom radon hverken lukter eller kan ses, er måling den eneste måten å detektere gassen på. Bestill dine sporfilmer i dag.


Den oppstår i jordens undergrunn når det radioaktive grunnstoffet radium brytes ned. Deretter siver det opp til . Hva slags konsekvenser har radon? Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du . Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) er 3– av alle lungekrefttilfeller forårsaket av radon , avhengig.


Hva påvirker svingetiden til en pendel? Er du engstelig for hva huset ditt kan stelle i stand? Prøvetakingsutstyr kan . Det er egne krav til radonnivået i utleieboliger, barnehager og skoler. Radonhus For deg som vil lese mer: Hva er radon ?

Her har vi samlet de mest stilte spørsmålene om radon i bolig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.