torsdag 7. mai 2015

Byggesøknad påbygg

Artikkelen gir informasjon om de regler som gjelder ved innsendelse av byggesøknad for påbygg. Artikkelen gir informasjon om påbygg innenfor tiltaksklasse 1. Jeg har fylt ut en byggesøknad for min fremtidge påbygg,men en forståsegpåer i familien hevder at dette i realiteten er et tilbygg.

Påbygg: er ofte en utvidelse av huset i høyden uten at husets grunnflate, altså. Ny garasje en meter fra tomtegrensen, et meter høyt gjerde på tomtegrensen eller et kvadratmeter uthus med meter mønehøyde og 3 . For oppføring av påbygg eller innbygging kreves det egen byggesøknad påbygg. Vi hjelper deg med utformning av byggesøknad påbygg. Hva kreves av dokumentasjon for byggesøknad tilbygg. Vi kan hjelpe deg med utformning av din byggesøknad tilbygg.


Hva skal en byggesøknad for påbygg inneholde? Et tilbygg vil, i motsetning til et påbygg, føre til en utvidelse av det bebygde. Da et påbygg belaster eksisterende konstruksjon må søkna . Betingelsen for at forenklet byggmelding skal godkjennes, og kommunen ikke krever full byggesøkna er at bygget må ligge minst meter fra nabogrensen, . Søknadsplikt: Endring av eksisterende bygning som f. Utfylling av byggesøknader for private og profesjonelle aktører. Det vil si at vi fyller ut byggesøknader for eneboliger, flermannsboliger, garasjer, påbygg, .

Det blir mulig å bygge garasjer og uthus på inntil kvadratmeter uten å spørre naboen eller sende søknad til . REGLER FOR PÅBYGG OG ANDRE BYGNINGSMESSIGE TILTAK. B) Utbygging av bolig - byggesøknad/-melding og andre krav før bygging kan startes opp. Har prøvd å sette meg inn i søkna lagd tegninger osv.


Tilbygg er tydeligvis mye mindre komplisert enn ett påbygg. I disse tilfellene kan tiltakshaver selv sende søknad til kommunen, og utføre. Takterrasse regnes som påbygg, og faller derfor utenfor. Søknad uten krav om ansvarlige foretak last ned som pdf 1. Introduksjon Skal du igang med et byggeprosjekt, men vet ikke hvordan du skal gripe an saken? For slike tilbygg/påbygg er det krav om at kvalifisert foretak søker, se egen veileder.


For påbygg og større tilbygg må du ta kontakt med et profesjonelt foretak som kan stå ansvarlig for søkna prosjektering og utførelse. Byggesøknader hus, hytte, garasje, nøst og bod. Påbygg må byggemeldes som ordinær søknad etter pbl § 20-1.


Søknadsblankett utfylt lik at det viser hvordan bygget oppfyller krav i plan- og bygningslov,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.