fredag 24. april 2015

Muggsopp i vinduskarm

Er det dugg på vinduene når du står opp om morgenen? Da er det fare for at det vokser muggsopp i boligen din. Hvem er det som har ansvaret for dette?


Hele leiligheten er helt utrolig stygg, skjev og overhodet ikke verdt det vi betaler. Syk av mugg i vinduskarm ?

Kalde vinduskarmer kan danne grobunn for sopp. De fuktige overflatene, oftest nederst i vinduet, gir soppspirende grobunn, skriver Bedre hjem. Hvis du jevnlig har mye vann nederst i et vindu , da synes jeg du bør tenke på hvorfor det er sånn. Sannsynligvis er enten at vinduet er veldig dårlig isolert, . D er det er kondens er det ofte svarte spor etter muggsopp nederst på karmene, sier Kjetil Runningen i Norsk fuktskadekontroll.


Har du mye kondens på vinduene er det første du bør gjøre å sjekke om du har svarte spor etter sopp i vinduskarmen. Kondens og sopp kan også .

Adresseavisen har de to siste ukene fulgt en gruppe studenter i Gautes gt 1. Det er en eldre 4-mannsbolig, der fukt har skapt grobunn for muggsopp. De gamle vinduene er dårlig isolert, og gir kondens - med sopp i vinduskarmene. Utleier har forsøkt å fjerne soppen ved å vaske, tørke og male, men så . I vinduskarmen er det masse svart og malingen er flakete.


Jeg trodde først at det bare var skitt og visste ikke at det er slik muggsopp ser ut. Vi har mugg på soverommet! Fjerne fargen etter mugg i vinduskarm. Sopp som vokser i vinduskarmen innlegg 1. Flere resultater fra forum.


Foreldreportalen › FPForum › Hjem og utstyr Bufret Lignende 15. Jeg har stor respekt for mugg og synes dette er fryktelig ekkelt, særlig med tanke på at det også er på barnas soverom. Nå i vinter har det jo ikke gjort annet enn å regne, det er 5-plussgrader ute og mer høst enn vinter.


Vet ikke om det har noe å si, men nedre vindus-list har fått pels på flere av vinduene i . Sliter med at de danner seg mugg i vinduskarmene på soverommet vårt.

Det kan komme av at vinduene alltid er fuktige om morningen, og dermed blir karmen fuktig. Hvordan kan jeg løse dette? Ventiler i vinduet og ventil på vegg står nesten alltid åpne, men det ser ut til å ha liten effekt på fuktigheten. Fakta om muggsopp fra IKTAS. Hva er muggsopp , og hvor finner vi den.


Hva gjør jeg hvis jeg oppdager muggsopp i boligen. Her får du vite litt om fakta og misforståelser om muggsopp. Det er flere arter sopp som vokser med svart belegg og kan kalles svartsopp. Se adressene i Påvisning og fjerning av muggsopp.


Veksten skyldes nok for høy fuktighet i luften inne slik at det dannes kondens kondens på vindu og kanskje også på andre kalde flater. Vi leier i et gammelt hus, og i alle vinduene i leiligheten er det diverse typer muggsopp. Disse kommer tilbake etter vi har vasket og kloret. Hvis du har muggsopp i boligen er det viktig at den fjernes raskt. Muggsopp er ofte et resultat av dårlig ventilasjon, lekkasjer og fuktskader fra byggetiden.


Muggsoppsporer som kommer inn i boligen begynner å spire på fuktige materialer og blir til muggsopp. Siden muggsoppen er spesialist på nedbrytning av organiske materialer kan fremveksten forekomme på . Også på loft finner vi ofte mugg fra kondens. Krypkjeller og kalde kjellerrom regnes ikke som en del av boligen og blir ofte ikke undersøkt for muggskader. Mugg i kjeller og krypkjeller.


Men i en bolig vil luften alltid vandre oppover, derfor kan en . Muggen er en sopp som sprer sporer. Hvilende kolonier lukter ikke mye, men om det stinker mugg , er den i vekst. Jeg har hørt tilfeller av folk som har tatt skade av sopp som vokser på veggen: den ene var en relativt dum turist som måtte ta på veggene i en pyramide i Egypt til tross for at guiden ba henne . Etter å ha lest på nettet har jeg egentlig lyst til å flytte herfra, siden det er en del råte på vinduet på rommet mitt og tror det er sopp der også.


Jeg lurer: Hva slags rettigheter har jeg ? Her også hatt noen problemer i leiligheten min, det gror og vokser litt i vinduskarmene av og til. Andre ganger kan muggen begrense seg til å være svarte flekker for eksempel i vinduskarmen , og som ikke påvirker luftkvaliteten for øvrig. Det er så irriterende å åpne gardiner eller persienner og se den fryktede svarte mold på vinduskarmen. Temperaturen Forskjellen fra utsiden og innsiden skaper kondens og et ideelt miljø for vekst av svartsopp.


Dette kan være en helserisiko spesielt hvis du har et familiemedlem som har allergi eller astma.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.