fredag 24. april 2015

Male på fliser

Det er ingenting i veien for å male flisene på badet - slik gjør du det. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte en å rive. Mange maler flisene som en rimelig, midlertidig løsning, og så lenge grunnarbeidet gjøres ordentlig er det ikke noe problem.


Underlaget må være helt rent, fast og tørt før du maler. Når flisene er ferdig pusset, og alt støv er fjernet, er underlaget klart for overmaling.

Bruk gjerne en sterk gulvmaling eller en . Start med å male flisene med heftgrunning. Bruk en oljebasert heftgrunning egnet til våtrom og glatte overflater. Det er forskjell på fliser, noen er glattere enn andre, det kan derfor lønne seg å teste heftgrunningen før du maler hele badet. Mal en del av en flis et sted som ikke er så synlig.


Det å male flisene på badene og vaskerommet vårt, er noe av det smarteste vi har gjort. Vi gjorde det for første gang for mer enn seks år siden og det har holdt svært bra i alle rommene, ingen avflassing eller sprekker.

Nå har vi akkurat gjort det igjen! Et ekstra pluss man får ved å male flisene , er at det er . Jeg vil ikke anbefale å male i dusjen der hvor man dusjer rett på veggen. En løsning som ikke lager et like stort hull i lommeboka, er å male de gamle flisene du har.


Her får du vite hvordan male fliser. Her har dere litt info og inspirasjon om det å male på gamle fliser. Det kan fungere godt det, men det er en god del ting dere skal ta hensyn til,. Først skal jeg skrive litt om veggfliser.


TO DO liste: 1) Rengjøring av flisene før . Rull over flisene med Jotun Hetgrunning Universal, og la det tørke i et døgn. Også maler du tre strøk med Lady supreme finish, husk at det er smart å la det tørke et døgn før du tar neste strøk. Alt du trenger å vite for å male fliser på bad.


Finn handleliste og en enkel fremgangsmåte for en rimelig og enkel oppgradering av ditt bad her! VIDEO: Du kan godt male de gamle flisene på badet ditt, men det er langt fra all maling som kan brukes. Vurderer du å male flisene for å skjule dem?

Det finnes en bedre løsning, som du får i en enkel trinn for trinn-guide her. Er flisene på badet stygge, kan du enten male dem, eller legge nye fiser utenpå de gamle, sier oppussingsekspert Bjørg Owren. Vi hadde en litt mindre delikat farge på flisene på badet i firmannsboligen som vi kjøpte leilighet i for et år tilbake.


Snakket med den lokale malerforretnings butikken, og han hadde selv malt flisene i trappen sin , og det var ikke noe problem. Vi valgte derfor å male på flisene. Det som er viktig er å ha rene, . Jeg skulle gjerne ha byttet utseende på dem til slike historiske fliser som er moderne nå. Har lagt ved drømmeflisene.


Kan man pusse bort de blå menneskene på flisene som har et relieff og så herme etter mønstret på de historiske flisene med en eller annen form for maling som tåler skuring og vasking? Gir en betongaktig finish på vegger, gulv og benkeplater. Men velg maling med omhu, spesielt hv. Terracotta- fliser ble svært populært i de norske hjem på 80-tallet. Mange ønsket seg den spanke feriefølelsen i eget hjem og innen 90-tallet var omme kunne du finne disse flisene i mange norske hjem.


Flisene ble svært populære både til kjøkken, vinterhager og som gulv i gang. Fliser : Det er ikke noe i veien for å male over gamle fliser , men grunnarbeidet er viktig. Vask med salmiakkvann eller rødsprit, da er du sikker på at fett og såperester forsvinner.


La flisene tørke og påfør et strøk med grunning. Bruk maling beregnet til betong eller fliser , dette er maling som er laget for å kunne .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.