onsdag 1. april 2015

Male fliser gulv

Går det an å male terracotta gulvfliser ? Jeg er så fryktelig lei fargen på det flislagte gulvet mitt! For å få malingen til å sitte må gulvet være gullende rent, og du kan slite litt med å få rengjort disse fugene skikkelig fordi de er så porøse. Gulvmaling har god vedheft og trenger normalt ikke grunning for å feste til fliser.


Det er ingenting i veien for å male flisene på badet - slik gjør du det. Her er noen bilder fra mitt egen malefliseprosjekt!

Som du ser så gikk det i rødvin til røde fliser. MALE FLISER PÅ BAD: Å sveipe malerkosten over baderomsflisene er et enkelt og rimelig alternativ dersom badet har behov for en quick fix,. Eventuelt kan man først vaske med klorin, og deretter med et sterkt vaskemiddel med nedmattende effekt som gulvrens , malervask, husvask, forvask eller . Det skal altså tåle en del – tenk deg om før du bestemmer deg for å male gulvflisene på badet.


Dersom det er snakk om å male fliser i den ytterste gangen, kan dette . Gulvfliser på badet må tåle både mye vekt, mye vann og mye møkk. Det som er viktig er å ha rene, matte flater. Du kan kjøpe et stoff som matter ned flisene.

Så må du påføre to lag med heftgrunning? Vår ERFARING med å male på fliser er: Vegger er sikker nok helt greit, det var ikke noe problem og fargen satt greit. Men på gulv hadde jeg . Bruk gjerne en sterk gulvmaling egnet til våtrom. Hør i en byggvareforretning eller hos en fargehandel.


Mal to-tre strøk til du får ønsket effekt. En god løsning kan være å legge nye fliser på gulvet, siden det er større slitasje på gulvet enn på veggene. Vi valgte å male veggene og flislegge i dusjen og på gulvet (se oppskrift på å male gulvfliser lenger ned i innlegget), det har holdt svært bra i alle rommene, ingen avflassing eller sprekker. Jeg vil ikke anbefale å male i dusjen der hvor man dusjer rett på veggen.


Slik gjør du: Start med å rengjøre badet godt. Vi har nettopp kjøpt hus, og på badet er det ¿brune fliser på gulvet og veggene. De er pent satt opp, men vi ønsker oss et lyst bad. Vi skal montere dusjkabinett, så vi ¿trenger ikke ta hensyn til vannsøl. Svar: Å male fliser i tørre rom går fint, men på badet er det litt mer et sjansespill.


Så da tenke jeg at jeg kunne forklare hvor enkelt og billig man kan fornye badet ved å male flisene. Her ser dere hvordan badet så ut før. Det var ikke så fint med lysblå fliser på veggen og mørkeblå på gulvet.

Maling av fliser på bad. Dekk til lister, overganger til tak og gulv og andre sårbare områder med maskeringstape. Legg også gjerne plast over badekar, vask eller do, dersom du er redd for at det skal dryppe.


Når grunningen din har bestått testen, kan du male hele badet med et strøk av den. Vi takket nei til tilbudet og valgte i stedet å male veggene og flislegge i dusjen og på gulvet (se oppskrift på å male gulvfliser lenger ned i innlegget). Det sparte oss for flere hundre tusen kroner og vi har fått både bad og vaskerom som vi er svært fornøyd med. Gir en betongaktig finish på vegger, gulv og benkeplater. Stadig flere velger å male gulvet fremfor å legge nytt.


Enten du har gulv i heltre, parkett, laminat eller fliser , kan rommet få et helt nytt uttrykk etter noen runder med malekosten. Med unntak av gamle, myke . Hva slags fliser skal du male ? Vi malte også flisene over kjøkkenbenken. Holdt på så mange steder samtidig i huset med både ba kjøkken og mye annet så orka ikke ta beslutning på fliser over benk på det daværende tidspunkt.


Valgte derfor å male i en gråfarge vi hadde brukt på en mur i . Er det noen her som har prøv å male et flislagt gulv eler vet om det går an? Jeg liker ikke flisene som var i gangen da vi flyttet inn her, men siden det er støpt varmekabler også under dem blir det mye jobb og dyrt å bytte dem. Derfor lurer jeg på om det går an å male dem? Vi tråkker på dem både barbent og med sko, så du må i tilfelle bruke tilpasset gulvmaling, understreker Bryng.


Det kan gå fint å male gulvfliser på badet, men det anbefales ikke av produsentene. Malermesteren legger til at dersom du likevel skal ta sjansen på å male gulvet, bør du .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.