mandag 27. april 2015

Bygga trappa

Genom att använda en gammal formel har många byggare fått bra förhållande mellan djup och höjd på sin trappa. Det är ett ganska stort projekt att bygga en utomhustrappa, men med bra planering, lite tid och gärna med hjälp av en vän, går det att . Du kan fint bygge din egen trapp og du kan spare en liten formue på å gjøre det selv. Her får du se på hvordan du trinn-for-trinn bygger trappen. Trappan är en känslig konstruktion som kräver material av hög kvalitet.


Till trappans delar som har kontakt med mark, till delar där personsäkerheten kräver att . Med tryckimpregnerat virke bygger du en utomhustrappa smidigt.

Vi kommer att behöva två nya trappor en till övervåningen och en till källaren. Här visar jag steg för steg hur jag beräknar och bygger en trappa. Här finns också en Trappkalkylator App för Android som hjälper dig räkna ut . Därför finns det en grundregel för hur trappor ska byggas i privata hem.


VIDEO: En trappa utan ledstång kan vara en säkerhetsrisk.

Instruktion på hur du enkelt isolerar yttervägg invändigt med mineralull. Ofta är det naturligt att bygga dessa trappor av sten eller annat hårt material, men i många fall är enkla, ”mjukare” trätrappor en nog så god lösning. Se hur Martin Timell går till väga för att bygga en ny och snyggare entrétrappa i Äntligen hemma. Nu är det dags att bygga trappan till din altan. Hur höga och långa trappstegen ska vara väljer du själv.


Ett tips är att mäta stegen på en trappa du gill. Välkommen till videokursen Bygga Trappa, kursen är uppdelad i lektioner som finns samlade här! Det finns många sätt att bygga en trappa. Låt din kreativitet få ett finger med i spelet och bygg en dekorativ och funktionell trappa, antingen parallellt eller rakt in i . Här får du hjälp att bygga en trappa, med instruktioner och ritningar. Jag skall bygga en trappa till sovloftet/vinden.


Det är ju inte så gott om plats i gammla torp så trapphålet blev ca cm brett. Gjør det selv - og spar over 00- Glem alt om dyre byggesett og en håndverker. Her kan du se hvordan du enkelt og raskt bygger en flott trapp, og samtidig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.