onsdag 6. oktober 2021

Vindsperre tak

Isola Veggpapp er en asfaltimpregnert forhudningspapp som er beregnet brukt som vindsperre på den kalde siden av isolasjonen i yttervegg, tak og gulv. Modullinjer gjør den Xtra monteringsvennlig og gir sikker montasje. Produktet kan også benyttes som vindsperre på tak.


Soft har imidler- tid ikke samme styrke og egen- skaper som et undertak. Det anbefales derfor at under taket monteres så snart Soft er på plass. Vanntett, vindtett og pustende vindsperre for horisontal og vertikal montering i ventilerte tak - og veggkonstruksjoner.

Har i lengre tid lurt på hvordan jeg skal montere vindsperra i taket mitt. Taket er forsåvidt nytt, men huset er gammelt (1år). Dersom jeg bruker vindsperre , skal denne dras over takstolene, . Har du trekkproblemer i huset ditt er det nødvendig med en god vindsperre. Icopal har tre typer vindsperrer av høyeste kvalitet - se her for mer! Icopal Brettex er en vindsperre og undertak i ett.


Legges rett på sperrer og direkte mot isolasjonen - se her! Scan Airstop 1kan monteres horisontalt eller vertikalt, med min. Den må klemmes fast mot underlag i skjøter og kanter, og det skal være en kontinuerlig klemming med lekter eller klemlister.

Ved tilslutning mot tak og nederste bjelkelag er det viktig å påse at det er god overlapp med vindsperren. Hunton Undertak kan brukes som kombinert undertak og vindsperre i isolerte, skrå. For vindtetting og fuktsikring av tak og veggkonstruksjoner. Hele sperrehøyden fylles med glassull fra takfot til møne (anbefalt løsning ved bruk av kombinert undertak og vindsperre ). Ved store isolasjonstykkelser kan det med fordel isoleres i to. Takkonstruksjoner må alltid forankres for å hindre at taket forskyves eller blåser av i hardt vær.


Hvordan man skal forankre og hvor mye er . Se de forskjellige kvalitetene på våre nettsider og finn riktig vindsperre produkt til ditt prosjekt. Det gir en svært robust undertaksløsning og god avstivning av taket , men totalløsningen vil koste mer på grunn av ekstraarbeid med vindsperre og taktro. Vindsperre produseres med forskjellige egenskaper. Diffusjonstette undertak er kostnadsbesparende ved at de monteres raskt og gjør det enklere å tilfredsstille kravene til lufttetting.


Mataki tilbyr både diffusjonsåpne og . Ved å lekte ut på taket sørger du for lufting, og dette gjør at du kan isolere helt opptil taktro på undersiden. Når du bruker kombinert undertak og vindsperre , er det svært viktig at du monterer dampsperren korrekt. Hvis avstanden mellom sperrene er for stor, etablerer du separate spikerslag for å feste himling. Konveksjon vil si at den varme lufta stiger, noe som skaper et høyere lufttrykk opp mot taket. Der vil vanndampen forsøke å unnslippe gjennom utettheter.


Dampsperras viktigste funksjon er å tette bygget og hindre luftlekkasjer.

Det oppstår nemlig flere skader på grunn av dårlig lufttetting (konveksjon) enn . Isolert skrått tretak med lufting direkte under opplektet tekning. Denne anvisningen omhandler oppbygging av isolerte skrå tretak med utvendig nedløp, opplektet taktekning og kombinert undertak og vindsperre. Anvisningen beskriver konstruksjonsdetaljer knyttet til varmeisolering, tettesjikt og fuktsikring. Dette bladet beskriver prinsipper for oppbygning og detaljløsninger for isolerte skrå tretak med utvendig nedløp og lufting mellom vindsperre og undertak, se fig. Bladet tar utgangspunkt i sperretak, men prinsippene kan også brukes for åstak.


I bladet er luft- og damptetting, varmeisolering og lufting behandlet. Hele materialtykkelsen fungerer som en membran og gir 1 fuktsikring. Ingen andre vindsperrer på det norske markedet har tilsvarende .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.