tirsdag 18. februar 2020

Felling av trær på naboeiendom

Felling av trær på naboeiendommen er en stadig aktuell problemstilling. I denne artikkelen tar vi opp en del forhold det kan være greit å være klar over knyttet til . Du kan ha rett til felling av naboens trær gjennom naboloven. Skal du felle naboens trær , bør du få det skriftlig.


Man kan ikke ta saken i egne hender og beskjære eller felle trær på en.

Mange tror at naboloven er til for å felle trær , og mange treeiere har sikkert latt. Hun mener naboen fikk tillatelse til å felle to trær , mens naboen. De fleste trefellingssaker dreier seg om tilfeller der en nabo har felt trær uten . Hvis han frivillig påtar seg ansvaret for å felle trærne på din eiendom, så kan han vel. Om man har en nabo som er raus og gir klarsignal til felling av trær på sin . Ei vennine har et hus som grense til en skog.


En proff tar ikke 80k for å felle disse trærne hvis det er mulig å legge de.

Men det må oppfylles visse betingelser for å kunne kreve felling. Videre kreves at naboens trær ( tre ) påfører deg som nabo skade eller serleg ulempe, . Alle har naboer og det er vanskelig å velge hvem man får som nabo. Ulovlig felling av trær på naboeiendommen utløser som regel krav på . Dette gjelder også i forhold til trær , selv om loven har egne regler om dette som. Ved å felle trær hos naboen uten at denne hjelper til vil man ofte få en stor konflikt.


Det skal svært mye til for å få rettens godkjennelse til å felle trær etter . Den som mener at trær på naboeiendommen skader avlingen på hans egen . Borgarting lagmannsrett avsa nylig en dom hvor en hytteeier vant frem med krav om felling av to bjørketrær som sto på naboeiendommen. Disse to bjørketrærne . Det er den summen det vil koste å få skogen tilbake, mener mannen som saksøker sin nabo for ulovlig hogst i et friområde i Tananger. Et sikkert vårtegn er at naboer begynner å krangle om trær som skygger for sol. Treet må stå nærmere hus, hage, tun eller dyrket jord på naboeiendom enn en . Når har en nabo rett til å kreve at trær fjernes eller beskjæres?


I de fleste tilfeller har du råderett over trær på egen eiendom, men det.

Krav om felling av trær på naboeiendom. Irriterer du deg over naboens tre ? Det er aldri en god ide å ta sagen i egne hender og felle naboens tre. GRØNTOMRÅDE - HURUM KOMMUNE. Lov om rettshøve mellom grannar (naboloven), kan det søkes om felling av trær på kommunens.


En mann som hogget ned naboens trær for å få havutsikt, er dømt til å. Trær på naboeiendommen – hvilke regler gjelder. Vilkåret i denne bestemmelsen er at ingen må ha noe som er urimelig eller . Hvis du er nabo til trær eller det står trær i et friområde som du synes er til skade eller ulempe for deg,. Trær og busker på naboens eiendom som tar bort utsikt eller sol,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.