torsdag 29. august 2019

Isolere betonggulv

Hvis det ikke er isolasjon under det eksisterende gulvet må det ikke isoleres mer. EPS eller XPS på gulv med en sponplate over. Mitt problem er at jeg må fore opp gulvet . Et betonggulv med grei isolasjon blir også lunere med denne løsningen.


Betongdekke oppforet 35cm for rørføringer. Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus.

Halvparten av boligeierne tror feil og vil ha . Gulv på grunn bygges opp med tanke på å oppnå lavt varmetap, god komfort og for å unngå fukt fra grunnen. Tanken min er hva er egnet til å isolere mellom parkett og betonggolv? Dersom du har takhøyde nok, vil et flytende gulv på hard isolasjon være enkelt å legge. Skal huseieren likevel ta opp og legge nytt gulv , er det mulig å gjennomføre en en innvendig etterisolering samtidig.


Dette vil bidra til å isolere. Hva funker best evt hva funker ok som isolasjon for en grei penge. Fuktsperre mot betonggulv er mm plastfolie. Skulle det ikke være mulig å bygge opp gulvet med nok tykkelse, er det mulig enten å legge flytende gulv på fuktsperre uten isolasjon eller å .

Hvis kjellergulvet ikke har fuktsperre, bør du bygge opp et nytt gulv. Hvis du både skal bygge opp nytt gulv og isolere veggene, er det vanlig å . Isolasjon i gulv og grunn. En ny isolasjonsplate isolerer like godt som forgjengeren, til tross for sin beskjedne tykkelse.


Sundolitt byggisolasjon egner . Enten det er snakk om vegger, gulv eller tak. Eksempel på tregolv lagt rett på betonggulv uten fuktsperre. Etterisolering av etasjeskillet over kald kjeller med linisolasjon. Støpte gulv er meget godt egnet for elektrisk gulvvarme.


Effektbehovet varierer med. Det anbefales alltid å isolere undergulvet for å unngå varmetap nedover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.