mandag 29. april 2019

Rengjøring parkett

Parkett er et unikt og levende materiale. Felles for et oljet og et lakket parkettgulv er at disse gulvene først og fremst skal rengjøres med tørre rengjøringsmetoder, slik som støvsuging og tørrmopping. GULVDEAL TV gir deg det viktigste du må vite om rengjøring av parkett og laminatgulv. Skal vi tro rengjøringsekspert Else Liv Hagesæther, er det svært få som vasker gulvet på riktig måte – spesielt parkettgulv.


De aller fleste som vasker gulvet, føler at de må bruke masse vann for at det skal bli skikkelig rent. Ifølge rengjøringseksperten vil nemlig for mye vann .

Som med mange andre produkter, er det nødvendig med et visst vedlikehold for å holde et gulv i god stand. Med riktig vedlikehol vil din parkett beholde sin skjønnhet i årene som kommer. Lyse gulv, er vanligvis mer følsomme for slitasje enn mørke, og krever derfor hyppigere rengjøring og vedlikehold. Behandler du ditt tregulv riktig? Her får du tips og råd om hvordan du rengjør lakkerte tregulv og parkett riktig - slik at det holder seg pent i mange.


For å ivareta en fin finish på overflaten, og forlenget leveti er det avgjørende å behandle gulvet på riktig måte. Bruk tørre rengjøringsmetoder. Rengjør gulvet hovedsakelig med tørrmopp eller støvsuger.

Ha sprayflaske eller vann med mildt såpevann tilgjengelig for å . Jeg har et lakkert parkettgulv. Tåler dette gulvet rengjøring med damp? Tenker da på en slik steam-maskin som ser ut som en støvsuger. Den legger ikke igjen vann. Feilaktig rengjøring av parkett kan ødelegge et nytt tregulv i løpet av kort tid.


Beskytter, forsterker og rengjør hardvoksoljede parkettgulv. Bioclean rengjøringsmiddel. Dette er et drøyt og effektivt universalrengjøringsmiddel. Du kan benytte dette på alle typer gulv, og det er biologisk nedbrytbart. En spray for enkel daglig rengjøring av lakkerte, hardvoksoljede eller oljede parkettgulv og . Et parkettgulv blir fort ødelagt hvis det brukes mye vann ved rengjøring.


Vann trenger ned i skjøtene og parketten kan svelle. Mørke skjøter er også et resultat av for mye vann. Grønnsåpe kan gi parkett - og laminatgulv stygge skjolder. Tar du godt vare på parkettgulvet ditt, så har du det i mange tiår, sier Bjørn Haug fra Gulvdoktor.


Og det verste du kan gjøre, ifølge Haug, er å gi parketten såpe og vann.

Men hvordan skal du få det rent da? I videoen under forteller Haug mer om hvordan du best rengjør og tar vare på gulvet ditt i hverdagen. Ved feil bruk av vaskemidler kan medføre skjoldet overflate, flekker og i verste fall permanent skade på treverket. Generelt om rengjøring og vedlikehold av tre- og parkettgulv.


Tregulv skal beskyttes mot smuss og søle fra fottøy. Husk også på å sette filtknotter under møbelben og legg plastunderlag under skrivebords stoler. Tørrmopp er derfor svært anvendelig på parkett. Du kan først fjerne overflatestøv med tørrmoppen.


Deretter kan du gå over med en mikrofibermopp oppvridd i vann tilsatt grønnsåpe, eller mikrofibermopp . Dørmatter hjelper til å unngå småskader i parketten. Flere tips til å holde gulvet fint. BOEN gulv, enten behandlet med lakk eller olje, har en overflate som beskytter gulvet mot skader.


Over tid bør denne overflaten rengjøres og vedlikeholdes på en jevnlig basis. Hvis gulvet er tatt godt vare på, vil det fortsatt være vakker i flere . Renhold av parkett er viktig for å forebygge stygge merker på gulvet og kan bidra til å minke behovet for større vedlikeholdsgrep som for eksempel sliping. På tide å rengjøre gulvet? Her får du praktiske eksempler på hvordan du rengjører ditt tregulv, laminatgulv eller vinylgulv på beste måte.


VEDLIKEHOLDSVEILEDNING PRIVATE BOLIGER - OVERSIKT SIDE 4. Silla:) skrev: Tror ikke det er lurt å bruke salmiakk eller grønnsåpe på parkett. Jeg bruker en fuktig mopp som jeg vrir opp i vann med litt ajax. Fra Tørr rengjøring best på parkett (står hvordan man bør vaske både oljet og lakkert parkett der).


Det har jeg alltid hørt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.