torsdag 28. februar 2019

Krav til rømningsvei i kjeller

Vinduer, kjellervinduer og dører som skal brukes som rømningsveier må falle innenfor kravene i TEK 10. Kravene rømningsveier som gjelder for din bolig kommer an på når boligen ble. Hvis du har innredet kjeller eller loftstue, eller hvis du bor over flere etasjer, må .

Se hvordan du kan rømme fra andre etasje eller fra kjelleren. Her er ulike alternative rømningsveier og hvilke krav som gjelder til disse.

Krav om tilfredsstillende inneklima og rømningsvei gjelder som før når man . Et byggverk må utføres slik at de mennesker som oppholder seg i eller på byggverket under brann kan rømme eller bli reddet til sikkert sted . Krav til rømningsvei fra kjeller kan enten være - dør i kjellervegg direkte ut til det fri eller - et kjellervindu pluss en . Det er krav til rømningsveier, solbeskyttelse, lysinnfall og sikkerhet. Vinduer, kjellervinduer og dører som skal brukes som rømningsveier må også tilfredsstille . For at et vindu i kjelleren skal regnes som rømningsvei, må det i åpen tilstand ha en fri bredde på minst centimeter og en fri høyde på minst . Man kan regne med at kravet er oppfylt når rommets dagslysflate utgjør. Vindu i kjeller kan regnes som rømningsvei hvis det har fri åpning der . Nye vinduer i kjeller og krav til rømningsveier. Vindu i kjeller kan godkjennes for rømning hvis det har fri bredde minst . Holder på å skal lage til kjøkken i kjeller. I rommet der det skal bli laget til er det ikke vindu.


Jeg har et soverom i dag som befinner seg i en kjeller hvor det er et. Krav til rømningsvei er at bredde + høyde skal minst være 1cm i åpen . Nå blir det strengere energikrav, og enklere å gjøre om kjeller og loft til. Vindu som tilfredsstiller krav til rømningsvei anses som tilstrekkelig . Dette bladet omhandler forutsetninger for utførelse av rømningsvindu tilrettelagt for sikker rømming i henhold til krav i teknisk forskrift til plan- og bygningsloven. Kravet er to rømningsveier fra hver branncelle.


Dersom hele boligen eller hele kjelleren er definert som en og samme branncelle, så er det . Krav til rømningsvei: I åpen stilling skal. Eg vil lage soverom i kjeller under bakkenivå, og lurer på hvilke krav det er. Er kjellerstuen eller loftsrommet godkjent for opphold?


I videoen viser takstmann Vidar Aarnes de viktigste kravene til at et kjellerrom kan bli godkjent som oppholdsrom,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.