fredag 14. desember 2018

Klima i finland

Klimaet er preget av kalde vintere og varme sommere. Middeltemperaturen i hovedstaden Helsinki er over grader Celsius. Under vintermånedene, spesielt i januar og februar, er temperaturer på minus grader Celsius ikke . Verken når det gjelder temperatur eller nedbør er det store regionale kontraster.


Spesielt om sommeren er temperaturforskjellene små.

Både de høye breddegradene og Atlanterhavet gjør at det aldri blir særlig varmt om sommeren, og temperaturen går sjelden over 26°C. Temperaturforskjellene . Målingssted: Helsinki-Vantaa. Nesten to tredjedeler av landet er dekket av skog og en tiendedel av innsjøer.


Landet er relativt flatt og har en langstrakt skjærgård langs kysten. I Tammerfors, klimaet er kaldt og temperert. Selv i den tørreste måneden er det mye regn.

Ifølge Köppen og Geiger, er dette klimaet klassifisert som Dfb. Nedbør her gjennomsnitt 5mm. Langtidsstatistikk for temperatur og nedbør for Østlandet.


Finlands klima er likt det . Dette er beregnede gjennomsnittsverdier for hele Østlandet. Normal: Med dette menes gjennomsnittsvær over en periode på tredve år. Tre grafer: De tre grafene under viser temperaturutviklingen for siste hele måne . Frykt for at Trump struper klimaforskningen. Vil Donald Trump strupe klimaforskningen? Er han ikke klimafornekter likevel?


Mange spørsmål og få svar foreløpig. Sjøer og skoger preger det vidstrakte finske landskapet. Klima - og miljødepartementet har EIA-dokumentasjon for Fennovoima nuclear power plant på høring fra finske myndigheter, se vedlagte oversendelsesbrev.


Fulltext (external link). Hovedvekten er lagt på landenes klimamål, overordnet lovverk og sentral virkemiddelbruk. Det gis også en mer dyptgående beskrivelse av klimalovene som er innført eller under utarbeidelse i de nordiske landene .

Månedlig Værrekorder, gjennomsnitt . Begge land deler de samme utfordringene i nordområdene knyttet til spredt befolkning, store avstander og hardt klima.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.