onsdag 26. desember 2018

Gipsplater våtrom

Alle våtrom skal ha naturlig eller mekanisk. Plate med en kjerne av gips med syntetisk duk på for . Sintef Byggforsk tenker som så, at membranen er tett, og bryr seg ikke om hva som er bak.

Eksperter fraråder bruk av gipsplater i baderom. I Sverige har bransjen nå gått vekk fra gips på badet. Har hørt at gipsplater på bad lett kan gi muggskader. Ni ulike plater på våtrom ble testet og det viste seg at kartongkledde gipsplater var rene .

Gips på bad og andre alternativer har sikkert vært diskutert før men fant ikke. Til orientering har vi fire våtrom i huset hvor samtlige har gips på . BVN er utviklet av bransjen selv ved Fagrådet for våtrom (FFV). Her er noe av det Våtromsnormen sier om sponplater og gips i våtrom. Fukt- og dampproblematikken på bad og våtrom er kompleks i vårt kalde. Gips, våtromsplater med sementbasert overflate og diffusjonsåpne . I våtrom innendørs gjelder en egen norm for hvordan underlaget forbedres.


Det er lite som føles mer standard når man bygger eller pusser opp enn gipsplater. Og det er ikke uten grunn: De miljøvennlige platene er lette å jobbe me .

Sponplater: ”Man kan bruke standard sponplate som underlag i tørre soner i våtrom og under membran på golv og vegg . Det er egne plater til høye brannbelastninger og det er egne gipsplater til våtrom humidboard. En uke med fuktbelastning er tilstrekkelig for gips. Mycoteams erfaring er at smøremembraner på våtrom sjelden er påført etter fabrikantens . Gyproc gipsplater har en overflate som er klassifisert A2-sd0. Gipsplater egner seg godt som veggkledning i våtrom, men vegg- kledningen . JOTUN VÅTROMSSYSTEM er godkjent kun på underlag av gips, pusset mur og. Sugende underlag forlimes med Jotun Grunning/Lim for våtrom tynnet med . GU Extra gipsplate mm x 1cm bredde.


Utvendig gips for vindtetting/vindavstivning. Du kan også fint lage et nytt, glatt tak av spesielle gipsplater til tak, og det finnes spesielle gipsplater for våtrom, som gjør at du kan bruke gipsplater også når du . Tips og råd om hvordan du enkelt sparkler gipsplater i taket. Du er fult klar over at gips og litex plater du nevner har helt.


Husbygging: Er det vanlig å bruke gips til å tette åpning rund vannkran på vegg?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.