torsdag 1. november 2018

Kompostbinge i tre

Takket være sitt spaltegulv-design, lagrer den ikke bare kompost på en ryddig måte, men sørger også for god luftsirkulasjon for kompostering, og gjør om organisk . Og vi slipper unødvendige turer med bilen for å kjøpe jord i plastsekker. Les her om hvordan bygge en kompostbinge. Kompostbinge i tre med luke i bunnen. Varmkompostbinge med luke.


Nå vil jeg også lage kompost av matavfallet vårt.

Da trenger vi en varmkompostbinge. Tett så ikke skadedyr kan . Denne er tett og isolert. Alle hager trenger en kompostbinge til hageavfallet. Det er mange måter å lage en.


Utgangspunktet er bare en binge i tre med plass til 1-kubikkmeter avfall. Artikkelen fortsetter under bildet. Berge forteller at det da er viktig at man bygger bingen tett nok til at rotter og mus ikke kommer seg inn, men åpen nok til at det blir en viss gjennomstrømning av luft i bingen.

Hos MAXBO finner du kompostbinger som omsetter organisk avfall til kompost. Kjøp på nett eller i butikk. Du nevnte ikke noe om du tenker varm eller kald kompost, men her er oppskriften på en som er varm og ikke tiltrekker seg snegler. Hei, Jeg se flere steder at det frarådes å bruke impregnert treverk for å lage en kompostbinge. På de samme stedene blir det ofte også referert til at impregnert virke inneholder tungmetaller som er skadelige.


Plastbeholdere er gjerne mer holdbare i motsetning til de av tre , men begge fungerer like godt å kompostere i. Det anbefales helst svanemerkede kompostbeholdere. Du kan bygge din egen kompostbinge , her finner du tegninger og fremgangsmåte. Om du følger denne byggetegningen, så bruk vannfast . Her følger arbeidsbeskrivelse, tegning og materialliste for en isolert kompostbeholder, som du kan bruke året rundt.


Bokashi er en tre -trinns-rakett til fantastisk næringsrik kompostjord. De to første trinnene skal. På vinteren går omdanningsprosessen langsommere, og den vil som regel stoppe helt opp, selv i en isolert kompostbinge.


Firkantet kompostbinge av tre m³ at vidaXL ▻ Gratis frakt ▻ Stort utvalg ▻ Bestill i dag. Fråtrekket vil vere fordelt på dei tre terminane som er 1. Det vert sett krav til den som skal kompostere i form av å ha godkjend kompostbinge og deltaking på kurset SSR arrangerer i heimekompostering. Tidspunkt for kurs vil bli annonsert her på nettsidene og i lokalaviser.


For å få fart på mikroorganismene som hjelper til med komposteringen trenger bingen nok og varierte planterester eller biomasse, og luft.

Luft får du ved å strø flis i komposten. En kompostbinge for hageavfallet kan være en såkalt kaldkompost som anlegges på et egnet sted i hagen. Den kan bygges av tre , netting eller andre materialer.


Matavfallet bør derimot komposteres i egne tette binger nettopp for dette formålet. Har du kompostkvern kan du fikse flisene .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.