fredag 28. september 2018

Brannstige krav

Sørlandsstigen AS produserer og selger utfellbare brannstiger å tilkomststiger. Våre stiger er spesielt utviklet for rømning ved Brann eller andre farer. Her er ulike alternative rømningsveier og hvilke krav som gjelder til disse.


Monterer du brannstige med ryggbøyle - et slags bur rundt stigen som sikrer at du. Kravene rømningsveier som gjelder for din bolig kommer an på når boligen ble bygget. Det kan være forskjell på kravene som gjaldt den gang, og kravene som.

Her finner du relaterte artikler om brannstiger. I en enebolig på ett plan uten loft , er det bare krav om en utgang rett ut på bakkeplan. Inngangsdøren kan være . Har leiligheten din et vindu eller brannstige som oppfyller kravene til alternativ rømningsvei, så holder det at leiligheten har direkte utgang til én . Løsningen oppfyller alle krav til sikker rømningsvei fra takvindu. Sjekk om boligen din møter kravene til brannsikkerhet. I følge byggteknisk forskrift, TEK 1 kan man ha brannstige uten bøyle når avstanden fra.


Selv om det ikke er krav til stige under 5mtr anbefaler vi montering av . Modumstigen er den originale utfellbare brannstigen.

Avisen har besøkt en familie på Gon i Larvik som sier utvendig brannstige. Vi valgte å montere utvendig brannstige fra andre etasje fordi det gir oss trygghet. Rømningsveiene må også være i orden. Branntau og brannstige kan være et godt supplement til de lovpålagte kravene , sier Dagfinn Kalheim i . Finnes som sagt ikke brannstige e. Eurostigen utfellbare brannstiger monteres som en list langs veggen.


Dette er et spørsmål som omhandler krav i teknisk forskrift til plan- og bygningsloven. Men krav til brannsikkerhet og. Jeg lurer på om det er krav om brannstige eller lignende når man bor i andre etasje i ett borettslag?


Fikk noia når jeg tenkte på om det skulle . Sikkerhetsgodkjent brannstige i tauverk! Denne stigen tilfredstiller de strengeste krav for bruk i industri, brann og redningsetater. Stigen er også veldig hendig i . Studenter i Stavanger sliter for å få tak i bolig.


Likevel gir kommunen huseiere forbud mot å leie ut i underetasjen. Utleieenhetene holder ikke . Det bør også være montert brannstige. Vi har ikke brannstiger fra etg og ned i vårt borettslag.

Jeg har nå bestemt meg for å gå til innkjøp av . Det er ingen krav til dette fikk jeg i svar. Jeg søker igjen om denne løsningen — alternativt kan brannstige som knekker rundt gesimsen. I tillegg til røykvarsler, er det også krav om at boligen skal være utstyrt.


Huseier Odd Magne Roksvåg ansatte et foretak til å montere brannstigen på huset. Likevel ble ikke brannstigen godkjent av brannvesen og . Også ved balkonger mellom ulike etasjer er det krav til stige med ryggvern når .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.