tirsdag 27. februar 2018

Husleieloven vedlikehold

Leieren plikter å gi utleieren eller andre adgang til husrommet i den utstrekning det trengs for å gjennomføre pliktig vedlikehol lovlige . Partenes vedlikeholdsplikt reguleres av husleieloven. Det ytre vedlikeholdet omfatter bygningen, eksempelvis fasadeoppsussing, mens det indre vedlikeholdet . Hvilke plikter har du som utleier og du som leier i et husleieforhold? Og hvem hadde ansvaret for å vedlikeholde varmtvannsbeholderen i . Det varierer enormt hvor stort ansvar du har for vedlikehold av boligen. Hvem som har ansvar for hva reguleres gjennom husleieloven, men .

Dersom du leier en leilighet, har du ansvar for å vedlikeholde den. Utleier har hovedansvaret for vedlikehold av boligen (husleieloven), hvis ikke noe annet er avtalt. Dersom for eksempel dører eller vindusruter skiftes ut, er dette . En gjennomgang av reglene i husleieloven. Hvem som har ansvaret for vedlikeholdet, bestemmes først og fremst av. I et husleieforhold har både utleier og leietaker flere plikter etter husleieloven.


Husleielovens regler kan kun fravikes dersom det er til gunst. Visste du at det er ditt ansvar å vedlikeholde dørlåsene i leiligheten? I husleieloven §2-står det at ”mangelen må påberopes innen rimelig tid”.

Indeksregulering av husleien (husleieloven § 4-2). Regler om vedlikehold finnes i husleielovens kapittel 5. Grensen mellom vedlikehold og utskifting, kan imidlertid være vanskelig å . En enkel oversikt over husleieloven og dens aller viktigste punkter for deg. Leietager plikter og rettigheter, og utleiers plikter og rettigheter er beskrevet i Husleieloven.


Les om bestemmelsene i Husleieloven vedrørende vedlikehol . Ansvar for vedlikeholdet – Hvis det er avtalt hvem som skal vedlikeholde hva i. Slik vi tolker husleieloven så er ikke vi ansvarlige når feilen ikke skyldes mangel på vedlikehold eller feil bruk. Husleieloven har imidlertid tvingende regler som man ikke kan avtale seg bort i fra. Utleier har hovedansvaret for vedlikehold av boligen, men leietaker skal . Få bestemmelser i husleieloven om felleskostnader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.