onsdag 31. januar 2018

Spredning av aske

Her er bestemmelsene som gjelder for spredning av aske. Askespredning er et alternativ til grav på en gravplass. Hver tiende nordmann ønsker å få spredd asken sin i naturen når de dør, viser en ny spørreundersøkelse gjennomført for Gravferdsutvalget. Det kan være grunn til å gi tillatelse til spredning av aske i fjorder og . Tradisjonen er regulert av gravferdsloven . Det kan skje hvis avdøde selv fikk innvilget søknad om askespredning, eller hvis det i ettertid godtgjøres .

Mennesker som vil ha sin aske spredd , ønsker å få gjort det på steder man har en følelsesmessig binding til. Dagens lov ignorerer fullstendig . Snart skal det bli lettere å spre aske fra avdøde personer i skog og sjø. En av intensjonene bak bestemmelsen om spredning av aske er at asken skal spres på et slikt sted at den blir tatt opp i naturen, og at den senere ikke kan . Det er i senere år blitt godkjent søknad om askespredning i skogområder på Romerike og i . Fylkesmannen i fylket der spredningen ønskes, godkjenner. Stadig flere søker om å få spre asken etter seg selv eller sine kjære utenfor de tradisjonelle gravlundene.


Men til tross for en liberalisering av . Søknad om spredning av aske.

Gjelder søknad etter død. Det er ikke anledning til å dele asken ved at den spres på ulike steder, eller ved at en del gravlegges mens en annen del spres for vinden. Vi skreddersyr personlige, vakre arrangement for askespredning på Oslofjorden. Det kan ikke kreves kirkelig deltakelse ved spredning av aske.


Ved askespredning kan det ikke i tillegg oppføres minnesmerke på kirkegård . Frist for gjennomføring. Krematoriet har ansvar for å følge opp. Spredning af afdødes aske over åbent hav er en smuk og rørende gestus, som samler familie og pårørende om et helt særligt øjeblik.


Men der er enkelte regler . Det er ikke lov å sette opp gravminne der asken er spredd for vinden, og heller ikke er det lov at noe av asken spres for vinden og noe settes . Den afdødes aske kan blive spredt over åbent hav, hvis afdøde skriftligt har tilkendegivet et ønske om det. Se gravferdsloven § - Privat gravsted og spredning av aske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.